Last news in Fakti

8 Януари, 2017 12:42 2 261 4

Папата категоричен: Не искам брониран папамобил!

  • папата-
  • папамобил-
  • сигурност-
  • папа франциск-
  • брониран-
  • ватикана

Наясно съм с рисковете, но искам да съм близо до хората, заяви папата

Папата категоричен: Не искам брониран папамобил! - 1
Снимка: БТА/ AP

Папа Франциск не иска увеличаване на мерките за сигурност – въпреки нарастващите рискове и заплахи за него. Главата на Римокатолическата църква заяви, че е наясно с опасностите, но въпреки това ще продължи да се движи без бронирал автомобил.

За разлика от своите предшественици, които използваха бронирани папамобили, папа Франциск се вози на обикновени коли по време на международните си визити, пише „Ройтерс“.

„Наясно съм с рисковете. Може би съм безразсъден, но трябва да кажа, че не се страхувам за себе си. Винаги се притеснявам за сигурността на тези, които пътуват с мен и най-вече за хората, с които се срещам по света“, заяви папата.

Папа Франциск заяви, че разбира нуждата от сериозни мерки за защита, но подчерта желанието си да няма бариери между него и обикновените хора.

През последните месеци мерките за сигурност във Ватикана бяха повишени. Причина бяха терористичните нападения на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    4 4 Отговор
    А главата на ркската православна църква патриарх-Кирил е против такава скромност - https://www.youtube.com/watch?v=iiBrDmI48xk
    Местните купейкаджийчета да се изкажат също, а да не мълчат кът пунди.

    Коментиран от #2

  • 2 Трол

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Ай стига си съссскал козяшки трол злобарски. Нали сега ще отвори повече работа на неговите служби за сигурност. То лудите това чакат, папата да обяви,че се оставя в Божите ръце! Други луди пък веднага почнаха на правят сравнение с руския патриарх! Я кажи нещо и за Далай лама, умньоооо...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ссс

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Ооо путиноидче, ти пак ли се нарисува ? Я по кротко, нещо мноу си се разгорещил, вредно е сърдечно-съдовата система. За Далай лама не знам почти нищо, но предполагам. че е по скромен от товарищ Гундяев.
  • 4 ссс

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Да,и обърни отделно внимание на коментарите под клипчето за кортежа на патриарха. Ще разбереш, че мнението на обикновенния руски народ, съвсем не съвпада с мнението на продажната русофилня от Факти бг.