Last news in Fakti

8 Януари, 2017 13:52 1 323 2

Драстичен спад на молбите за убежище в Германия

  • бежанци-
  • убежище-
  • молби-
  • германия-
  • спад-
  • трафиканти

Силите за сигурност са арестували 900 души за трафик на хора през изминалата година

Драстичен спад на молбите за убежище в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Молбите за убежище, подадени от бежанци в Германия, са отбелязали значителен спад през изминалата 2016 година, съобщи вестник „Велт ам зонтаг“, позовавайки се на статистика на Федералната служба за миграция.

През изминалата година 320 000 души са поискали убежище в страната, докато за 2015 година броят е близо три пъти по-голям – 890 000.

Броят на бежанците намалява, както и броят на арестуваните трафиканти, посочват германските служби.

През месец януари 2016 година 91 671 души са подали молба за убежище в Германия, докато за месец декември същата година цифрата е 16 441.

Силите за сигурност са арестували 900 души за трафик на хора през изминалата година, което е значително по-малко от предходната календарна година.

Вестникът посочва, че по-голямата част от трафикантите на хора са от Сирия, Полша, Германия, Ирак и Русия. Основната гореща точка на трафика на бежанци си остава границата на Германия с Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    3 0 Отговор
    Да бе да...Аре сега,газ към Англия...:) Хангличанките мнооо си падат по препечен леберкез...:)
  • 2 Лупи

    5 0 Отговор
    Тия маймуне за 40-тина години могат добре да наклонят везните в полза на маймунския род в Германия, комбинирано с турското поселение интересни времена се задават за жалост не приятно интересни, но кой какво си направи сам... Ние с нашите м...ли вървим бавно, но сигурно натам.
Новини по държави: