Last news in Fakti

8 Януари, 2017 18:14 792 2

Във Франция се опасяват от хакерски атаки на изборите

  • франция-
  • избори-
  • хакери-
  • президент-
  • жан-ив льо дриан

Тази година ще се проведат президентските избори във Франция

Във Франция се опасяват от хакерски атаки на изборите - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Френските власти се опасяват, че президентските избори в страната през тази година могат да се превърнат в обект на хакерски атаки, съобщи Le Journal du dimache.

Министърът на отбраната Жан-Ив льо Дриан заяви в интервю за изданието, че през изминалата година кибератаките срещу военни цели са били 24 000.

По думите му е наивно да се мисли, че Франция е имунизира от атаки, подобни на тези по време на изборите за президент в Съединените американски щати.

Жан-Ив льо Дриан подчерта, че кибератаките са се увеличили драстично през последните години и представляват сериозна заплаха за инфраструктурата на страната.

Министърът на отбраната заяви, че хиляди външни атаки са били блокирани, включително такива срещу системите за управление на безпилотни апарати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    3 1 Отговор
    Нови опорни точки--хакерски атаки срещу управляващите. Що ли се провалили тези безделници , например в Ница ,където свинята аллах акбаровец роден във Франция гази с камион туристи.Кой е виновен -сигурно хакерски атаки...ИДИОТИ ----но тези номера вече не минават...
  • 2 Лупи

    0 0 Отговор
    Пу тез страшни руски хакери как рушат устоите на демокрацията! Ужас, спасявайте се хора, кибер атаките са страшна работа майната му на изнасилванията, атентатите те се правят все пак от изстрадали хорица ама тия кибер атаки са най-черното нещо на света, страхувайте се много от тях.
Новини по държави: