Last news in Fakti

10 Януари, 2017 07:45 694 0

Французите предпочитат Макрон пред Фийон

  • еманюел макрон-
  • франсоа фийон-
  • франция

Кандидатът за президент на консерваторите губи популярност

Повече от половината французи вярват, че независимият кандидат Еманюел Макрон би бил по-добър президент от кандидата на консерваторите Франсоа Фийон. Това показва проучване на Odoxa.

Според проучването 57% от анкетираните не одобряват Фийон. Той беше избран за кандидат на републиканците през ноември, като от тогава популярността му е паднала с 12%. Все пак той все още се счита за фаворит на предстоящите избори, където за основен негов съперник се счита лидерът на националистите Марин льо Пен.

Макрон е бивш министър на икономиката в правителството на социалистите. Той обаче предпочете да се кандидатира като независим пред това да премине през първични избори в партията си.

58% от анкетираните заявяват, че предпочитат Макрон пред Фийон. Все пак 64% заявяват, че биха предпочели Фийон пред Льо Пен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: