414 0

Французите предпочитат Макрон пред Фийон

Кандидатът за президент на консерваторите губи популярност

Росен Стойчев

Повече от половината французи вярват, че независимият кандидат Еманюел Макрон би бил по-добър президент от кандидата на консерваторите Франсоа Фийон. Това показва проучване на Odoxa.

Според проучването 57% от анкетираните не одобряват Фийон. Той беше избран за кандидат на републиканците през ноември, като от тогава популярността му е паднала с 12%. Все пак той все още се счита за фаворит на предстоящите избори, където за основен негов съперник се счита лидерът на националистите Марин льо Пен.

Макрон е бивш министър на икономиката в правителството на социалистите. Той обаче предпочете да се кандидатира като независим пред това да премине през първични избори в партията си.

58% от анкетираните заявяват, че предпочитат Макрон пред Фийон. Все пак 64% заявяват, че биха предпочели Фийон пред Льо Пен.

Франция


Още по темата

 • Фийон е официален кандидат за президент на Франция 

  Фийон е официален кандидат за президент на Франция 

  Френската десноцентристка партия "Републиканците" издигна официално бившия премиер Франсоа Фийон за свой кандидат на президентските избори, ...
  14.01.2017
  586
  0
 • Седмина срещу Фийон

  Седмина срещу Фийон

  Крайно непопулярният Франсоа Оланд си отива, а френската левица се раздира от конфликти между крайното ляво и умереното дясно. Измежду шестима мъже и ...
  16.01.2017
  529
  0

Напиши коментар:


Публикувай