9 Януари, 2017 12:50 1 340 1

Стачка в метрото предизвика хаос в Лондон

  • лондон-
  • стачка-
  • метро
Стачка в метрото предизвика хаос в Лондон - 1
Снимка: БТА/АР

Започналата стачка в лондонското метро предизвика задръствания на влаковете и автобусите в първия работен ден от седмицата. Много столичани отидоха на работа днес пеша, с такси или с колело.

Протестът на персонала на подземната железница, който започна снощи, ще продължи 24 часа, предаде Би Би Си.

Стачните действия започнаха в 18 ч. местно време вчера след провала на преговорите между ръководството и персонала относно съкращения и закриване на гишета по метростанциите. Още в началото на стачката повечето гари в центъра на британската столица бяха затворени.

Според два синдиката на служителите в метрото 900 работни места от ключово значение за сигурността в метростанциите са били съкратени. Стачкуващите критикуват и закриването на гишетата за продажба на билети и замяната им с автомати в станциите.

С метрото в Лондон всеки ден пътуват почти 5 милиона души


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 знаещият

    2 0 Отговор
    Te редовно си правят стачки ,но няма да има ефект. Ако са решили да съкращават работници ,значи ще ги съкратят.
Новини по държави: