9 Януари, 2017 20:53 1 042 0

Възстановяват полетите между Русия и Египет

  • полети-
  • русия-
  • египет

Полетите между Русия и Египет ще бъдат възстановени през първото полугодие на 2017 г., предаде агенция „Интерфакс”, позовавайки се на добре информиран източник. Единственото условие е осигуряване от египетска страна на сигурни полети, като в тази посока се работи усилено.

Руска група от експерти ще посети в най-скоро време Египет. Целта й е да направи анализ на предприетите от египетска страна мерки за безопасност на полетите и до каква степен вече установените пропуски са отстранени. Резултатите от посещението ще дадат и отговор на въпроса кога точно ще бъдат възобновени полетите.

Първа ще бъде възобновена линията Москва-Кайро, тъй като в египетската столица е изграден терминал, отговарящ на новите изисквания. В последствие ще бъдат възобновени и полетите до Хургада и курорта Шарм ел Шейх.

Полетите между Русия и Египет бяха преустановени през ноември 2015 г., след като в резултат на терористичен атентат беше свален руски пътнически самолет над Синай. Загинаха 217 пътници и 7-членен екипаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА