Last news in Fakti

9 Януари, 2017 21:09 2 234 5

Американското разузнаване: Увеличава се рискът от конфликт

  • сащ-
  • разузнаване-
  • конфликт-
  • риск-
  • доклад

Мрачно бъдеще...

Американското разузнаване: Увеличава се рискът от конфликт - 1
Снимка: БТА/ AP

Рискът от конфликт ще се увеличи през следващите пет години до нива, невиждани от края на Студената война. Това се казва в доклад на американското разузнаване, цитиран от „Ройтерс“.

Според американските служби национализмът се подклажда и от антиглобализационни настроения.

Докладът „Глобални тенденции: Парадоксът на прогреса“ посочва, че през следващите години ще стане по-трудно сътрудничеството между отделни държави.

Тероризмът, регионалните конфликти, бавният икономически растеж и климатичните промени вещаят „мрачно бъдеще“.

В тези доклади разузнаването избягва анализирането на американската политика, но посочва, че новоизбраният президент Доналд Тръмп е изправен пред предизвикателства, сред които подобряване отношенията с Русия, побеждаването на тероризма и създаване на работни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гиви син Зураба

    24 2 Отговор
    Американското разузнаване: Увеличава се рискът от конфликт
    Ако продължавате да си врете носа навсякъде ще има конфликт,ограничени хомосе,ксуа,листи!!!!!
  • 2 tost

    18 2 Отговор
    Интресно кой ли ще е виновен за бъдещ конфликт,след като имат разположени войници на всеки континент? Май крадеца вика,дръжте крадеца.
  • 3 kcaniba

    2 2 Отговор
    Исторически
    където САЩ имат интереси - има война!!!
  • 4 низвергнат

    0 0 Отговор
    Загубиха мръсниците (сатанисти) Втората световна война и сега иска да спечелят Третата. Всеизвестно е че дяволът има голям х*й, но също така е известно, че Господ е по-велик от дявола. Така че не им завиждам на мръсниците, ако попаднат на неговия, т.е. на Божия.......
  • 5 низвергнат

    0 0 Отговор
    Загубиха мръсниците-сатанисти Втората световна война, и им се иска да спечелят Третата. Всеизвестно е че дяволът има голям х-й, но също така е узвестно, че Господ е по-велик от дявола. Така, че не им завиждам ако попаднат на неговия, т.е. на Божия....