1 818 5

Американското разузнаване: Увеличава се рискът от конфликт

Мрачно бъдеще...

Американското разузнаване: Увеличава се рискът от конфликт
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Рискът от конфликт ще се увеличи през следващите пет години до нива, невиждани от края на Студената война. Това се казва в доклад на американското разузнаване, цитиран от „Ройтерс“.

Според американските служби национализмът се подклажда и от антиглобализационни настроения.

Докладът „Глобални тенденции: Парадоксът на прогреса“ посочва, че през следващите години ще стане по-трудно сътрудничеството между отделни държави.

Тероризмът, регионалните конфликти, бавният икономически растеж и климатичните промени вещаят „мрачно бъдеще“.

В тези доклади разузнаването избягва анализирането на американската политика, но посочва, че новоизбраният президент Доналд Тръмп е изправен пред предизвикателства, сред които подобряване отношенията с Русия, побеждаването на тероризма и създаване на работни места.

САЩ

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гиви син Зураба
  Отговор
  1 22:15  09.01.17
  Американското разузнаване: Увеличава се рискът от конфликт Ако продължавате да си врете носа навсякъде ще има конфликт,ограничени хомосе,ксуа,листи!!!!!
 • tost
  Отговор
  2 22:30  09.01.17
  Интресно кой ли ще е виновен за бъдещ конфликт,след като имат разположени войници на всеки континент? Май крадеца вика,дръжте крадеца.
 • kcaniba
  Отговор
  3 09:29  10.01.17
  Исторически където САЩ имат интереси - има война!!!
 • низвергнат
  Отговор
  4 19:07  10.04.17
  Загубиха мръсниците (сатанисти) Втората световна война и сега иска да спечелят Третата. Всеизвестно е че дяволът има голям х*й, но също така е известно, че Господ е по-велик от дявола. Така че не им завиждам на мръсниците, ако попаднат на неговия, т.е. на Божия.......
 • низвергнат
  Отговор
  5 19:12  10.04.17
  Загубиха мръсниците-сатанисти Втората световна война, и им се иска да спечелят Третата. Всеизвестно е че дяволът има голям х-й, но също така е узвестно, че Господ е по-велик от дявола. Така, че не им завиждам ако попаднат на неговия, т.е. на Божия....

Напиши коментар:


Публикувай