Last news in Fakti

10 Януари, 2017 08:37 1 320 22

Русия няма нищо общо със секретните имейли на Клинтън

  • джулиан асандж-
  • уикилийкс

Ако нашият източник бе държава, ние далеч нямаше да бъдем така загрижени за опазването им, подчерта Асандж

Основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж отхвърли за пореден път твърденията в доклада на американското разузнаване за руските хакерски атаки. Той категорично отрече, че Москва е осъществила "изтичане" на информация към сайта с цел да повлияе на резултата от изборите в САЩ, предаде ДПА.

В пресконференция по интернет от еквадорското посолство в Лондон, където живее от 2012 г., Асандж каза, че докладът е нагледен пример "как разузнавателните служби на САЩ са политизирани от администрацията на президента Обама". Той посочва още, че Уикилийкс щателно крие своите източници и че публикуваната на сайта информация, включително имейли и документи от сървърите на Демократическата партия на САЩ и на Джон Подеста - шефа на кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън, са от източници, които нямат връзка с държавни структури.

"Ако нашият източник бе държава, ние далече нямаше да бъдем така загрижени за опазването им", подчерта Асандж.

Той призова хората, които в момента отговарят за компютърните сървъри на американското правителство, да презапишат и така да съхранят материали и файлове, които са пред риск от "масово унищожение" по време на прехода към новата администрация на Доналд Тръмп.

"Нашата философия е, че такава информация е част от историята", отбеляза Асандж. Той изрази също така съмнение, че разкриватели на тайни и на компрометиращи факти като него ще бъдат в безопасност при администрацията на Тръмп и отхвърли твърденията, че "Уикилийкс" се е въздържал да публикува изтекла информация от Националния комитет на Републиканската партия.

Той отново изрази опасенията си, че ако бъде предаден на шведското правосъдие, повдигнало срещу обвинения в изнасилване на жена, той може да бъде екстрадиран в САЩ, където го очаква съд заради публикуването от "Уикилийкс" на хиляди секретни дипломатически телеграми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    7 6 Отговор
    Ахахахаха
    Неее!!
    Асанж е пристъпник!!!
    Киллъри Хлинтън е кандидат президееент!!!
    На кого да верваме, братия!???
    ))))
  • 2 Пеньо

    2 18 Отговор
    Асанж за кой ли път повтаря това. Явно има защо. Вервам му, като на крадливия дедо Симеон му вервам!
  • 3 Абе празни кратуни са

    12 3 Отговор
    Еми Пеньо...вярваш или не си е твоя работа....ама не случайно Хильрито беше предложила тоя да го убият сьс дрон-което е офицялно инфо от Сената на Сащ...Та май тоя пич от снимката свали доста маски за американската "демокрация".....И проблемьт не е кои са хакерите-а това че Хильрито е нарушавала открито законите на САЩ и е давала льжливи показания пред сенаторите-а иначе претендират че са ИЗКЛЮЧИТЕЛНА нация....-а са си чисти льжци и убийци...
  • 4 Диди

    1 9 Отговор
    Сега Америка наложи санкции на руски агенти и разследващи хора на Путин.
  • 5 Диди

    1 9 Отговор
    Корегирам.Америка направи санкции на агентите и хора от разузнаването на Путин.

    Коментиран от #9

  • 6 Kcaniba

    7 3 Отговор
    Продължава да се корегираш.
    Имап цяла 2017 за това, когато тонът от Белият дом, ще смени тона на Европите, по отношение към Русия ))))
  • 7 митко

    9 1 Отговор
    Диди..то като че ли САЩ нямат агенти по света-цели правителства са агенти на САЩ.Една цветна революция и готово-американците си имат васал...
  • 8 Диди

    0 5 Отговор
    Митко,разбира се,всяка държава си има агенти.Вчера по немски канал четах,че са наложили санкции. Сега троловите ми слагат минуси,за това,че съм написала истината.Не са обективни.
  • 9 Трол

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Имаш нужда да корЕгираш и корекцията си.
  • 10 Диди

    1 7 Отговор
    Троле,ти ме коригира.Браво,голям юнак си.На другите по форумите не правиш такива забележки,а на мен винаги слагаш минуси,явно не можеш да ме понасяш.Както и да е,желая ти приятен ден.

    Коментиран от #11, #17

  • 11 Kcaniba

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    И АЗ ти слагам минуси Диди
  • 12 Диди

    2 4 Отговор
    Ха ха.Такива като вас не ме интересуват,а камо ли да ме вълнувате.Това показва колко сте ограничени в логичното мислене. Когато русофил напише нещо,което отговаря на истината,то аз му слагам плюс,няма да падна на такова ниво като вашето. Може днес да пишат,че Америка е наложила санкции на руснаците.Е,вие ще отричете,така ли?

    Коментиран от #13

  • 13 Kcaniba

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Наслаждавай се!)))
    Голяма си Диди!!
    Само книжки зпочни да четеш малко
    и намали телевизията))))
  • 14 Диди

    1 3 Отговор
    Чета повече,отколкото мислиш.Често пишеш елементарни неща,помисли и най вече промени нещо.

    Коментиран от #15

  • 15 Kcaniba

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    този минус не бе от мен Диди....
  • 16 goni

    4 0 Отговор
    E! Забавно е! Източникът не е държавен! В днешно време държавите са слаби в сравнение с някои не правителствени организации! Да ни е честито! В глобализацията ние вярваваме!
  • 17 Трол

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Я спри да "цирикаш" и си оправи граматиката! Ако си грамотна никой няма да те корЕгира. То пък бива нахалство, ама да изкарваш другите виновни за "образованието" ти-супер наглост!
  • 18 Мършата

    4 2 Отговор
    Искрени благодарности на Г-н Асандж, че ни откри истината! Пожелавам му живот, здраве и още големи творчески успехи!
  • 19 Бай хой

    3 1 Отговор
    Това обанановите хамита са най справедливата администрация в света. Организираха ислямисти като опозиция на асад и сега не обясняват как се пръкна идил а уж се борят с тях а искат да свалят същия асад.

    Килъри клинтън изпусна информациите чрез личната си поща и затова бе разследвана. Вместо да я накажат обаче те си измислиха някакви паралелни хакерски атаки и без доказателства обвиняват други. И санкционират когото си искат. Но пак санкциите се оказват в тяхна вреда.

    Винаги се намират неграмотни и ниско интелигентни индивиди които сляпо и доверчиво се хващат на интригите. Кой например би обяснил на дитма че не е работа нито етично на обанана да гони руските дипломати. На всеки поне малко образован човек му е ясно че абсолютно всички дипломати по света се занимават с разузнаване и службите на съответната държава ги следят и контролират. По този тъп начин обаньаньа признава че лично той и службите у краварнико не са се справили и са изпуснали положението от контрол. Отделно че действията им са насочени директно в ущърб на новата администрация и интересите на сащ. Така че може би съвсем скоро ще бъдат разследвани.

    Дидке, не се казва " вчвра четах", а вчера четох или в не свършено време четях. Драга.
    Първо премини през началното образование а после дипломиране и коментари.
  • 20 не така бре

    7 1 Отговор
    Еййййй за пореден пьт ви казвам-НЕ толкова строго с Диди...че няма да има кой да ни весели тук....
  • 21 Диди

    0 2 Отговор
    Русофили,вие сте доста ограничени с мисленето.Опитвате се да ме критикувате за правописни грешки,а вие самите ги правите.Правописът е важен,но смисълът на това,което се пише,е по важен.Аз никога няма да пиша,на който и да е...оправи си първо правописа и прочие...Чета и немските форуми,за съжаление такива като вас,с такива изрази....срамно е за българската нация.А някои от вас ги вълнува какво ми е образованието.Ха ха ха.Вие не сте способни да общувате по същество,защото сте заблудени от политическата диктаторска система на Путин.
  • 22 kcaniba

    0 1 Отговор
    Да Диди!!
    Путин е виновен
    За всичко!!!
    Очаквам един ден, когато дъщеря ми донесе слаба оценка, виновникът да е Путин!!!
    ))))
Новини по държави: