872 1

Падат визите за Беларус при посещения до 5 дни

Промяната се отнася за 39 страни в Европа, включително за целия ЕС

Анатоли Стайков

Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа указ, с който се регламентира безвизовото влизане в страната за период не по-дълъг от 5 дни. Новината съобщиха от пресслужбата на държавния глава в Минск.

Указът се отнася за 39 страни в Европа, включително за целия Европейски съюз, както и за Бразилия, Индонезия, САЩ, Япония и други държави - общо 80 на брой. Чужденците трябва да влизат в Беларус през ГКПП-то, което се намира на националното летище в Минск.

Документът има за цел активизацията на пътуванията на бизнесмени, туристи, частни лица, имащи редовен паспорт, като няма да се прилага по отношение на чужденци, извършващи официални посещения.

За безвизово влизане в Беларус трябва да носите валиден паспорт или друг еквивалентен документ за задгранично пътуване, пари в брой, медицинска застраховка за сума не по-малко 10 хил. евро.

Беларус


Още по темата

 • Беларус повишава пенсионната възраст

  Беларус повишава пенсионната възраст

  В Беларус повишиха пенсионната възраст с три години, съобщи РИА Новости. Така жените в страната ще се пенсионират на 58 години, а мъжете на 63 г. ...
  2.01.2017
  836
  0
 • ЕК спира терористи с електронни визи

  ЕК спира терористи с електронни визи

  Европейската комисия предлага да се създаде система на ЕС за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS), за да бъдат засилени проверките за ...
  16.11.2016
  737
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • турист
  Отговор
  1 14:47  10.01.17
  Браво, тъкмо исках да отида на кратка почивка в Палески-радиационната територия!

Напиши коментар:


Публикувай