10 Януари, 2017 20:01 631 2

ЕК предлага строга защита на личния живот при е - комуникации

  • ек-
  • предлага-
  • строга-
  • защита-
  • личния живот-
  • е-комуникация

Целта на новото законодателство, предлагано от Комисията, е да се осигури по-добра защита на неприкосновеността на личния живот при електронните комуникации, като същевременно се открият нови възможности за стопанска дейност.

Мерките, представени днес, са насочени към актуализиране на сега действащите правила, като обхватът им се разшири така, че да включи всички доставчици на електронни съобщителни услуги. Те имат също така за цел създаването на нови възможности за обработка на съобщителни данни и укрепването на доверието и сигурността в цифровия единен пазар — ключова цел на стратегията за цифров единен пазар. В същото време предложението осигурява съответствие между правилата за електронните комуникации и новите стандарти в Общия регламент на ЕС относно защитата на данните, които са на световно ниво.

Комисията също така предлага нови правила, гарантиращи, че когато институциите и органите на ЕС обработват лични данни, правото на неприкосновеност на личния живот се ползва със същата защита като тази, осигурена от държавите членки по силата на Общия регламент за защита на данните, и определя стратегически подход към въпросите, свързани с международното предаване на лични данни.

Първият заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс заяви: "Нашите предложения ще попълнят рамката на ЕС за защита на данните. Те ще гарантират, че правото на неприкосновеност на личния живот при електронните комуникации е защитено с най-съвременни и ефективни правила, и че европейските институции ще прилагат същите високи стандарти, които очакваме от нашите държави членки."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    А дано ама надали?
  • 2 Townboy

    1 0 Отговор
    Добри намерения, но съгласувани ли са с "Чичо Сам"? На скоро гледах филма "Сноудън" и даже 1/2 от описаното там да е истина, положението е страшно.
Новини по държави: