Last news in Fakti

12 Януари, 2017 06:16 2 240 0

Наследството на Джордж Лукас

  • джордж лукас-
  • star wars

Лукас ще открие в Лос Анджелис своя Музей на повествователното изкуство

Силата изглежда е на страната на Лос Анджелис - създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас предпочете Града на ангелите пред Чикаго за дом на своя Музей на повествователното изкуство, предадоха световните информационни агенции.

Градоначалникът Ерик Гарсети съобщи, че музеят ще се помещава в Изложбения парк в централната част на Лос Анджелис. В изявлението си Гарсети благодари на Джордж Лукас, екипа му и съпругата му Мелъди Хобсън за направения избор.

Музеят ще се намира в близост и до университета на Южна Калифорния, в който Лукас е изучавал киноизкуство и се е запознал със свои бъдещи сътрудници от ранга на Стивън Спилбърг, отбелязва Ройтерс.

Първоначално беше планирано Музеят на повествователното изкуство да бъде изграден в Чикаго. Заради правни проблеми с местни природозащитници Лукас в крайна сметка се отказа от плановете си да го построи там.

Създателят на "Междузвездни войни" лично ще финансира изграждането на Музея на повествователното изкуство. Проектът е оценен на 1 милиард долара. Музеят ще приюти личната колекция на Джордж Лукас, която представлява еклектичен микс от произведения на изкуството и филмови принадлежности - от творби на Едгар Дега, Огюст Реноар и Норман Рокуел до оригинални комикси на Чарлз Шулц.

Бъдещите посетители ще могат да видят също оригинална маска на Дарт Вейдър и автентичен модел на "Хилядолетния сокол" - кораба на Хан Соло, от култовата космическа сага "Междузвездни войни", чието начало Лукас поставя през 1977 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА