11 Януари, 2017 17:05 1 523 3

КНДР има плутоний за 10 атомни бомби

  • северна корея-
  • плутоний-
  • бомби

Нови данни от министерството на отбраната на Южна Корея

Вероятно Северна Корея има достатъчно плутойни за производството на 10 атомни бомби. Това обявиха властите в Южна Корея, съобщи Yonhap.

Според министерството на отбраната в Сеул. Пхенян разполага с около 50 кг. плутоний, който може да бъде превърнат в оръжие. Северът е разширил и възможностите си за производство на оръжия, базирани на обогатен уран.

В същото време Sputnik съобщи, че официални лица от Северна Корея са призовали САЩ да изостави стандартната си позиция срещу страната.

През последната година Пхенян извърши няколко теста с балистични ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    4 1 Отговор
    Като умножиш по 50 се получава, че КНДР има материал за 500 средномощни ядрени фугаса. Всеки да е по 5 килотона, да ги набучат по границата с КНР и крайбрежието и нека опитат да ги завладеят със сухопътна инвазия или морски десант.
    Това ни трябва и на нас- 20 ядрени фугаса по границита с Турция ни решават за дълго време проблема с липсата на армия.
  • 2 тошибиян

    4 4 Отговор
    БРАВО НА ЕДИН ОТ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ СИЛНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НО НЕКА ИМА ОЩЕ ПОВЕ4Е ЯДРЕНИ РАКЕТИ ПО 1 ЗА ВСЕКИ ЖИТЕЛ У САШ ХАХАХ
  • 3 внвн

    1 1 Отговор
    На нас ни трябват поне още 2-3 Атомни електроцентрали, та да ги е страх, да изнесат военните действия на наша територия!
    Ама то се мисли с няколко хода напред в политиката а не като нашите,
    да мислят след като се случи!