1 967 7

Хиляди варелни бомби хвърчали над Сирия

Те са били близо 13 000

Росен Стойчев

Правителствените сили на сирийския президент Башар Асад са хвърлили близо 13 000 варелни бомби през 2016 г., съобщи „Индипендънт“.

Информацията е на Сирийската мрежа за човешки права. Общият брой на хвърлените варелни бомби е 12 958. В резултат на това са загинали 653 цивилни. 166 от тях са деца. Има загинали и 86 жени.

Повечето такива бомби са хвърлени в Дамаск. Такива бомбардировки е имало в Алепо, Хама, Идлип и Хомс. Най-високото ниво на хвърлени варелни бомби е било около битката за връщането на контрола над Алепо.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 23:59  11.01.17
  Тоя изрод Асад трябва да бъде съден, а че няма да остана на власт е повече от ясно
 • гост
  Отговор
  2 00:02  12.01.17
  Щом пък не искаш не оставай на власт,твоя си работа тебеникой не те гони.
 • onq s konq
  Отговор
  3 00:05  12.01.17
  Е тва се казва безотпадно производство-Ползваш варелите за пренос на нефт,а след като се амортизират,пълниш ги с динамит и " по врагааа...огън"!Не знам тия варели с какво ги хвърлят тъй-като бунтовниците за въоръжени с разни "стингъри" и "оси" и ако забележат самолет или хеликоптер го наказват,затова и предполагам че се ползват КАТАПУЛТИ!Едно време са катапултирали камъни,сега-варели.Но по-важното е друго-ПСИХОИДЕОЛОГИЧЕСКОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ НАСЕЛЕНИЕТО.Защото е нормално редовия Сириец като гледа тия бомби-варели и да си помисли:"ТИЯ ПЪРВОБИТНИТЕ ЛИ ИСКАТ ДА МЕ ПОВЕДАТ НАПРЕД,СЛЕД КАТО НИТО ЗНАЯТ КАК,НИТО ПЪК ЗНАЯТ НАКЪДЕ?!"
 • да го кажем направо
  Отговор
  4 03:59  12.01.17
  Публикувано във факти.бг:::::: Информацията е на Сирийската мрежа за човешки права.........повече няма какво да говорим-точно тази мрежа се състои от един човек,който седи в Лондон и пише на компа си новини от Сирия....Да не говорим,че според военното дело,просто няма смисъл да хвърлиш 13 000 бомби за да убиеш 653 човека--това просто не е рационално,губене на време,губене на пари и сам се дискредитираш--а Асад е доказал че не е глупак...Така че едва ли има някаква истина в това инфо....
 • смолата
  Отговор
  5 10:04  12.01.17
  Безсрамно ко..ле е тоя Асад. Как не го е срам да хвърля варелни бомби и то с такава ниска успеваемост. Да хвърляш варелна бомба е престъпление срещу човечеството. Виж, американските ракети са друго нещо-те са културно оръжие и символ на прогреса. Руските също са престъпление срещу човечеството, но американските са комплимент за бомбардирания....
 • Kcaniba
  Отговор
  6 12:13  12.01.17
  Американският напалм - е най демократичият напалм!!! Американският обединен уран - е най демократичният обединен уран!!!! Американските фосфорни бомби - са най демократичните фосфорни бомби!!!! Американските термо-ядрени бомбандировки - са най-хуманни ядрени термо-ядерни бомбандировки!!!! Асад е чудовище и нарушава демократичните права на брадатата и канибалска опозиция!!! Руските ракети са недемократични, антихуманни, пияни и летят и пдадат където си искат!!!
 • Най после
  Отговор
  7 21:51  14.01.17
  По интересно е , ще го бесят ? или като Къдафито бързучко ще му проверят сметката? Най после да свърши този кошмар че отдавна прекали мръсникът .

Напиши коментар:


Публикувай