12 Януари, 2017 08:59 2 076 7

Полският външен министър "създаде" нова държава

  • полша-
  • държава-
  • витол вашчиковски

Той стана обект на присмех в социалните мрежи

Полският министър на външните работи Витол Вашчиковски стана обект на присмех, след като заяви, че се е срещнал с представител на несъществуващата страна Сан Ескобар, съобщи „Гардиън“.

Вашчиковски беше в Ню Йорк, за да лобира за непостоянно място за Полша в Съвета за сигурност на ООН. Той заяви, че се е срещал с представители на много страни. Сред тях са и такива от Карибския басейн, с които за първи път е имал срещи в историята на дипломацията, като „Белиз и Сан Ескобар“.

По-късно голям брой хора побързаха да обявят, че такава страна не съществува. Говорителят на полското външно министерство заяви, че Вашчиковски е направил грешка на езика, визирайки Сейнт Китс и Невис.

Това обаче не спря социалните мрежи да си направят серия от шеги с Вашчиковски. В интернет се появиха изображения на флагове и дори валута на Сан Ескобар. На една от банкнотите дори имаше образа на лидера на партията „Право и справедливост“ Ярослав Качински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 4 Отговор
    то тя и Полша еднааа))))

    Коментиран от #4

  • 2 Тодоров

    5 1 Отговор
    Мислех, че само в България има такива смешници-политици, начело с нашия Плевналиев. Явно политиците от България и Полша са се "сдушили" и както казва народа "с каквито се събереш, такъв и ставаш". То не бяха ремонт на реактивни двигатели за самолети, преотстъпено място за непостоянно членство в Съвета за сигурност на ООН в замяна на подкрепа за Кристалина Георгиева, вой в един глас на президентите срещу Русия и Путин, писмо до Тръмп колко не трябва да се вярна на руснаците и т.н.
  • 3 Нубия

    2 1 Отговор
    И ние имахме един такъв образ - Васко Нубиеца помните ли го?
  • 4 стратокастър

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Какво и е на Полша?

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Все някй им е ос.ал гащите!!
    Я Русия, я Германия!!
    Самолета с цялото пияно полско правителство, под Смоленск им свалил злият Путин със снежна буря....
    ...и т.н .....
  • 6 гост

    3 1 Отговор
    Снимката на валутата май е след тридневен купон?
  • 7 Бай хой

    2 3 Отговор
    Холера ясная!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания