12 Януари, 2017 12:15 1 180 6

Силите на САЩ избили 33 цивилни в Афганистан

  • сащ-
  • цивилни-
  • афганистан

Това станало при престрелка в Кундуз

НАТО потвърди, че американските сили са убили 33-ма цивилни в афганистанскaта провинция Кундуз, съобщи Voice of America.

Твърди се, че те са действали при самоотбрана по време на сражение в района и са открили огън в жилищен район в село Боз.

Инцидентът е станала на 3-ти ноември по време на престрелка, включваща американските военни, подкрепени от афганистански правителствени сили и представители на талибаните. Смята се, че са били поискани въздушни удари.

Твърди се, че талибаните са стреляли от цивилни сгради в района.

„Независимо от обстоятелствата, дълбоко съжалявам за загубените животи“, заяви генерал Джон Никълсън, който оглавява силите на САЩ в Афганистан.

Според последно разследване, цивилните са били в сградите и не са били забелязани от военните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз ухфиу

    21 0 Отговор
    Е кой е торориста сега това не е ли тероризъм
  • 2 грозната истина

    22 0 Отговор
    неее, не съжаляваш, изобщо даже не ти пука, както и на цялата ви долна варварска държава. Избиха милиони цивилни по целия свят, иначе еша си нямат да обвиняват другите във военни престъпления, боклуци.
  • 3 релито е такова

    18 0 Отговор
    Че то САЩ изби само в Ирак 500 000 деца..-та за 33 афганистанци ли ще се притеснява.Едно-сори, им е достатъчно...-че за някои народи и сори няма...
  • 4 VMORO

    17 0 Отговор
    За японците няма сори... САЩ са е единствената страна, изолзвала атомно оръжие. При това срещу цивилни и при фактически спечелена война
  • 5 изводите си правете сами

    10 0 Отговор
    А точно по този случай "Дойче Веле" и "Билд" написаха че това е фейк новина измислена от..........от кой мислите???....правилно...от Кремьл.Само че се оказа че китайски и корейски журналисти имат материали от сьщият този случай и САЩ беше принуден да признае сега....Поредният пример за американско лицемерие и арогантност.
  • 6 Д'Мин

    2 0 Отговор
    Миналата седмица край Мосул, иракските военни били натиснати от идилците. Поискали въздушна подкрепа от съюзниците..., по-добре да не я бяха поискали. Пак грешка на американците! Ама тук не се споменава това.
Новини по държави: