13 Януари, 2017 08:37 1 886 4

Обама удари по кубинските имигранти

  • барак обама-
  • имигранти-
  • сащ

Край на либералната политика по даване на убежище

Президентът на САЩ Барак Обама сложи край на дългогодишната политика, даваща убежище на кубинските имигранти, съобщи BBC.

Досегашната политика позволяваше на кубинските имигранти, достигнали американските брегове, да стават законни граждани в рамките на една година след пристигането си. Тя се прилагаше през последните 20 години.

Правителството на Куба се съгласи да приема кубинци, които желаят да се върнат в страната си или Вашингтон иска да екстрадира. Много кубинци в САЩ критикуват решението на администрацията на Обама. Според тях така се почита режим, който не успява да отговори на опасенията за спазването на човешките права.

Действащият президент на САЩ се опитва да поддържа добрите си отношения с Кубра в последните дни на своето управление. Обама бе инициатор на размразяването на отношенията с Хавана. Той беше първият американски държавен глава с посещение в Куба след близо 50 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщг

    8 5 Отговор
    Те ,кубинците защо не ходят в Русия или Венецуела а ми се бутат в тая скапана Америка при тоя скапан Обама и още по-скапания Тръмп, вместо да отидат при Путин или при Мадуро и да си отживеят?

    Глупав народ -слаба държава .

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "жщг":

    Понеже ти явно си от "УМНИЯТ" народ ще ти отговоря - защото разстоянието от Куба до бреговете на Флорида не е същото както от Куба до Русия и позволява нелегално влизане при повече късмет(най често по вода) .За стандарта на живот в посочените от теб 2 страни в сравнение с щатите е излишно да коментирам !
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    До коментар #1 от "жщг"

    Ирония в думите ти се чете.
  • 4 шефа

    0 0 Отговор
    Открито писмо.
    Госин Президент. Пусни бежанците да живеят. Дай собствен пример, не ни давай насока за демокрацията, като ти самия я потъпкваш.