13 Януари, 2017 09:23 1 696 4

Асандж готов на екстрадиция в САЩ

  • джулиан асандж-
  • wikileaks-
  • сащ

Той иска помилване за Брадли Манинг

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е готов да бъде екстрадиран в САЩ, ако в замяна бъде помилван информаторът на организацията Брадли Манинг, съобщи ABC.

Манинг беше осъден на 35 години затвор, след като се разбра, че той стои зад изтичането на хиляди дипломатически грами, които бяха публикувани от информационния портал.

„Ако президентът на САЩ Барак Обама разпореди помилването на Манинг, Джулиан Асандж ще се съгласи да бъде екстрадиран в САЩ, въпреки очевидната протиовоконституционност на образуваното дело от Министерството на правосъдието“, се казва в изявление на WikiLeaks в Twitter.

В момента Асандж се укрива в посолството на Еквадор в Лондон. Той е там, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за сексуално нападение в Швеция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    4 14 Отговор
    Едва ли Обама ще помилва информатора ти .Но виж твоя човек Тръмп на който ти, подкрепен от руснаците удари едно рамо може да свърши тая работа че и да позамаже твоите истории!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 абе троле соросоиден

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    И какво лошо е направил тоя пич-че показа на цял свят истинското лице на САЩ-----подслушвания,убийства в затворите на ЦРУ,тайни военни затвори на Пентагона и ЦРУ,нерегламентирани нападения на суверенни държави без резолюция на ООН,спонсориране на Арабската Пролет във 11 държави,преврати със кървави последствия за гражданите,уникална корупция във американската политика на най-високите върхове,подържане на терористи и създаване на радикални групировки от ЦРУ със знанието на Сената и Президента на САЩ....да ти изброявам ли още неща??????........та дори и руснаците да са го подкрепили-той е направил правилно.Затова има над 280 милиона хора които го считат за истински борец за човешки права....-подписката им продължава!!!!
  • 3 Трол

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Фендер, ти направо с Асандж ли си говориш? Малеее, изтрещял си напълно!
  • 4 под дъгата

    3 0 Отговор
    Обама и да иска не може да помилва Манинг, защото такъв няма. Има Челси.
Новини по държави: