1 940 0

Наследникът на "Самсунг" на тежък разпит

Наследникът на "Самсунг" на тежък разпит
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Наследникът на южнокорейската империя "Самсунг груп" Ли Джае-йон се върна днес у дома след маратонски разпит във връзка с разследването на гигантския корупционен скандал, който свали от поста президента Пак Гън-хе, предаде ТАСС.

През уикенда следователите ще решат дали да настояват за ареста на човека, който ще наследи водещия концерн, за корупция и злоупотреба с власт, обясни говорителят на независимия им екип Ли Кю-чул. Според прокуратурата въпросът вероятно ще бъде решен в неделя, предадава ТАСС.

Ли Джае-йон - вицепрезидент на "Самсунг електроникс", син на президента на групата "Самсунг" Ли Кун-хи и внук на нейния основател, бе разпитван 22 часа по повод подозрения в корупция.

През това време притежателят на 6,2 милиарда долара получи за обяд петдоларово комплексно меню в кутия и нямаше възможност да поспи, отбелязва агенцията.

Излязъл тази сутрин от офиса на разследващата комисия с изпито от умора лице, той не отговори на журналистическите въпроси.

В сряда комисията заяви, че Ли Джае-йон официално е смятан за заподозрян във връзка с шумния корупционен скандал около Чхое Сун-сил, близка приятелка на южнокорейската президентка от 40 години насам. Чхое в момента е изправена пред съда по подозрение, че е била в състояние да влияе върху вземането на решения от правителството и е използвала връзките си с държавния глава, за да изнудва големи компании за пари и услуги, присвоявайки голяма част от астрономическите суми.

Южна Корея

Напиши коментар:


Публикувай