2 003 8

Япония показа новия си бронетранспортьор (ВИДЕО)

Сухопътните войски на страната ще заменят старите машини от "Тип 96"

Япония показа новия си бронетранспортьор (ВИДЕО)
Снимка: defence-blog.com
Константин Карагьозов

Японското министерство на отбраната разкри новия си прототип на бронетранспортьор. 8-колесната машина е част от проект, разработващ нов клас модулни превозни средства, според DefenseNews.

Програмата има за цел да замени старите бронетранспортьори "Тип 96" на Сухопътните сили за самоотбрана на Япония (JGSDF) с нови, по-усъвършенствани колесни бронирани машини.

Новият модел ще разполага с подобрена защита срещу редица външни опасности като експлозивни устройства, например. Той ще е и по-маневрен от стария "Тип 96". Заместващият бронетранспортьор ще бъде оборудван с по-мощен двигател (10.8 литра, 500 конски сили) и по-подсилено окачване, което ще му даде възможност да носи повече товар. Максималната му скорост на равен терен ще е 100 км/ч.

Разработката на прототипа струва 4.7 милиарда японски йени (около 41 милиона щатски долара). Тестовият период ще продължи до 2019 година.

Япония

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тримата от запаса
  Отговор
  1 17:10  13.01.17
  Има силует на танк от първата световна война. От страни е идеална мишена. С такова нещо не бих излязъл на бойното поле. За жандармерията, става.
 • незнайко
  Отговор
  2 17:52  13.01.17
  2016 година имаше клип, как на този нов бронетранспортьор, му падна първото предно дясно колело.
 • Макариченко
  Отговор
  3 18:05  13.01.17
  Ако беше Руски щяха да се носят легенди за него. Щом е японски значи е негоден. Ако пишеше на неГО - сделано в СЪС, щеше да е най-добрия ама...

  Коментиран от #4

 • ссс
  Отговор
  4 19:39  13.01.17

  До коментар #3 от "Макариченко":

  Така е, ку беши руски, русуфилчиата по инструкция щяха да квичат кът прасета, но щом е вражески ги нема никакви и мълчат кът пунди !
 • мъжкар
  Отговор
  5 00:45  14.01.17
  Японците имат голям напредък в вного аспекти на технологиите.Но специално разработката на оръжия не е силната им страна.Нека акцентират върху производството на автомобили в това са най-добрите в света.Определено въпеки подигравките на някой хора тук аз лично смятам че това чудо даже не е нужно да се изправя срещу новите руски бтр-и достатъчно а де се пробва срещу бтр-60 който е доста стар и определено тоя ТУКМАК изобразен на снимката ще загуби .
 • Kcaniba
  Отговор
  6 06:57  14.01.17
  )))))
 • шефа
  Отговор
  7 22:37  14.01.17
  Гледах клипа и видях как върви добре по асфалт. Е, вярно, че влезе във водата, но като се потапя до към половината от клипа липсват няколко кадри, може би секунда и в един момент вече излиза. Много неубедително. Не казвам, че не става, а анализирам клипа. Може би е прекалено набутан с електроника. Дано се докаже. Нямам нищо против японците. В къщи музикалните ми системи са само японски и други много много не признавам. Но военната техника трябва да е руска. Ефективна, евтина, проста и елементарна за обслужване. Мъжкара е прав. Нека произвеждат това в което са най-добри, а да си купят онова, дето не могат да създадат.
 • шефа
  Отговор
  8 22:43  14.01.17
  Пак прегледах клипа, да не би да не се окажа прав. За съжаление обаче излезнах прав. Вижда се как влиза носа бавно във водата. Клипа е прекъснат и след това се вижда как излиза от водата, но са потопени само задните колела. А пък се вижда, че е мокра само предната част на носа на този бронетранспортьор. Явно не се е потопил целия. А, да. И видях да се движи бавно по селски път, не само по асфалт. Не съм бил точен. Явно Камаза от Париж-Дакар ще е по-проходим. Вече 14 години печели първото място.

Напиши коментар:


Публикувай