1 479 4

Екстрадирана от България холандка беше арестувана за тероризъм

33-годишнат жена е заподозряна в опит да замине за Сирия и да се присъедини към ИД

Анатоли Стайков

Военната полиция в Холандия е задържала 33-годишна местна гражданка, заподозряна в опит да замине за Сирия и да се присъедини към групировката "Ислямска държава", съобщи АП.

В изявление на холандската прокуратура се посочва, че жената е задържана при пристигането си на амстердамското летище Схипхол. Жената е била върната от България под ескорт на военна полиция. Тя е арестувана у нас в края на миналата година въз основа на европейска заповед, издадена от Холандия.

Съобщава се, че жената ще бъде разпитана в най-близко бъдеще и след това ще се вземе решение дали официално да й бъдат повдигнати обвинения.

Служители от холандското разузнаване предупредиха за риск в страната заради бойни ветерани, които се връщат от Сирия и Ирак. Смята се, че около 300 холандски джихадисти са заминали да се сражават в Близкия изток.

Холандия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • нвв
  Отговор
  1 17:12  13.01.17
  Какви са им грозни на тези жените обаче, не е истина!
 • VMORO
  Отговор
  2 17:19  13.01.17
  Нека пътува! Да заминава! И да вземе повече съратници с нея! Безсмислено харчене на държавни кинти за съдебен процес и евентуален престой в затвор. Държава Холандия не съществува. Вероятно става дума за Кралство Нидерландия.
 • Истината
  Отговор
  3 17:59  13.01.17
  iSLAMIC REPUBLIK NEDERLAND Холандия е ислямска държава арабска страна вече и тая не е холандка аман от простотии прости европейците к..ви на Арабите станаха Европа под земята
 • ооо
  Отговор
  4 10:13  19.01.17
  Повече мюсюлмани са привърженици на идил-миндил ,това го знаят и последни идиоти , дори се радват на зверствата им , все пак трябва да благодарим за това и НАТО ,които създадоха ислямска държава и разни цветни революции в арабски страни..Някой помни ли приказка за химическо оръжие в Ирак или Либия , все още търсят ги...Но няма вече две подредени държави , а народа им хукна в Европа...е до Америка трудна работа ,така че европейци да духат супата..

Напиши коментар:


Публикувай