13 Януари, 2017 16:52 1 829 4

Екстрадирана от България холандка беше арестувана за тероризъм

  • ислямска държава-
  • екстрадирана-
  • сирия-
  • холандия

33-годишнат жена е заподозряна в опит да замине за Сирия и да се присъедини към ИД

Военната полиция в Холандия е задържала 33-годишна местна гражданка, заподозряна в опит да замине за Сирия и да се присъедини към групировката "Ислямска държава", съобщи АП.

В изявление на холандската прокуратура се посочва, че жената е задържана при пристигането си на амстердамското летище Схипхол. Жената е била върната от България под ескорт на военна полиция. Тя е арестувана у нас в края на миналата година въз основа на европейска заповед, издадена от Холандия.

Съобщава се, че жената ще бъде разпитана в най-близко бъдеще и след това ще се вземе решение дали официално да й бъдат повдигнати обвинения.

Служители от холандското разузнаване предупредиха за риск в страната заради бойни ветерани, които се връщат от Сирия и Ирак. Смята се, че около 300 холандски джихадисти са заминали да се сражават в Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нвв

    5 1 Отговор
    Какви са им грозни на тези жените обаче, не е истина!
  • 2 VMORO

    3 0 Отговор
    Нека пътува! Да заминава! И да вземе повече съратници с нея!
    Безсмислено харчене на държавни кинти за съдебен процес и евентуален престой в затвор.
    Държава Холандия не съществува. Вероятно става дума за Кралство Нидерландия.
  • 3 Истината

    2 0 Отговор
    iSLAMIC REPUBLIK NEDERLAND Холандия е ислямска държава арабска страна вече и тая не е холандка аман от простотии прости европейците к..ви на Арабите станаха Европа под земята
  • 4 ооо

    0 0 Отговор
    Повече мюсюлмани са привърженици на идил-миндил ,това го знаят и последни идиоти , дори се радват на зверствата им , все пак трябва да благодарим за това и НАТО ,които създадоха ислямска държава и разни цветни революции в арабски страни..Някой помни ли приказка за химическо оръжие в Ирак или Либия , все още търсят ги...Но няма вече две подредени държави , а народа им хукна в Европа...е до Америка трудна работа ,така че европейци да духат супата..
Новини по държави: