14 Януари, 2017 08:31 1 460 4

Тръмп запазва санкциите срещу Русия

  • доналд тръмп-
  • санкции-
  • барак обама-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин

Готов съм да се срещна с руския президент Владимир Путин, казва Тръмп

Тръмп запазва санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява на първо време след встъпването си в длъжност да остави в сила санкциите срещу Русия, въведени от правителството на Барак Обама. Това заяви самият той в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", цитирано от ТАСС.

Тръмп каза, че може да премахне санкциите, въведени в края на декември в отговор на предполагаемите руски кибератаки, ако Москва докаже, че е полезна в борбата с тероризма и постигането на други важни за Вашингтон цели.

Той каза, че е готов да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като встъпи в длъжност на 20 януари. "Разбирам, че те биха искали да се срещнем и аз съм напълно съгласен с това", каза избраникът за президент.

Запитан дали подкрепя политиката за "един Китай", Тръмп отвърна: "Всичко е предмет на преговори, в това число и "един Китай". Той вбеси китайците, като прие телефонно обаждане от тайванската лидерка Цай Ингвен след победата си на изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путин

    3 7 Отговор
    Неблагодарник! Толкова го бутахме докъто стане президент а той?

    Храни куче да те хапе!
  • 2 Истината

    6 3 Отговор
    А какво друго да каже след като все още не е действащ президент. И без това противниците му са бесни в безсилието си и дебнат всяка негова дума и стъпка.
  • 3 Макариченко

    5 1 Отговор
    ТОЯ НЕ САМО ЩЕ ГИ ЗАПАЗИ, НО ЩЕ НА ЛОЖИ НОВИ ПО-СУРОВИ... чИститУ на пИчелившите!
  • 4 681 БЪЛГАРИЯ

    5 0 Отговор
    Тоя Тръм ще им сипе на руснаците с големият чирпак .Още не застъпил и почва с неговите искания . Ако си спомяте Обама беше много кротък в началото НО после като го налаеха сенаторите и стана противен ! Болима сайдера мен за тия !