Last news in Fakti

14 Януари, 2017 12:15 1 390 2

Атина към Анкара: Агресивната реторика не решава проблеми

  • гърция-
  • турция-
  • кипър-
  • преговори-
  • женева

Гърция изпрати неофициална правителствена нота след мирните преговори в Женева

Атина към Анкара: Агресивната реторика не решава проблеми - 1
Снимка: БТА/АР

Гръцкото правителство е изпратило ясно послание към Турция като подчертава, че приемането на агресивна реторика, пълна с фобии има обратен ефект в усилията за постигане на справедливо и трайно решение на кипърския проблем, пише newsbg.еu.

Неофициална правителствена нота, след мирните преговори в Женева, подчертава, че гръцкото правителство е твърдо решено да запази и използва стилът създаден по време на преговорите за справедливо и трайно решение на проблема.

„Въпреки съществени разлики, е налице значителен напредък. Един от положителните резултати на разговорите беше обмяната на пътни карти „, се казва в нотата. В документа също така се фокусира върху факта, че въпросите за сигурност и гаранции са били включени в преговорите, въвеждайки нова фаза в тях.

„В постоянна координация и сътрудничество с Кипърската република ние ще продължим да работим, и внасяме предложения, основани на принципите, които определят правила относно гаранции и сигурност“, завършва документът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТОРИК

    0 1 Отговор
    НА ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА ТУРЦИТЕ НЕ СЕ ХВАЩАТ !!! ВСЕ ПАК СЕ ПОЗНАВАТ ОТ 11 ВЕК !!!ВИЗАНТИЙЦИТЕ ИСКАТ ТУРСКАТА АРМИЯ ДА НАПУСНЕ ОСТРОВА А НА НЕЙНО МЯСТО ДА СЕ РАЗПОЛОЖАТ ВИЗАНТИЙСКИ ВОЙНИЦИ !!!СМЕШНИЦИ !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: