Last news in Fakti

14 Януари, 2017 20:30 4 341 9

Турция издигна 330 км стена на границата със Сирия и Ирак

  • турция-
  • стена-
  • ограда-
  • ирак-
  • сирия

Съоръжението е издигнато, за да обезопаси граничните райони

Турция издигна 330 км стена на границата със Сирия и Ирак - 1
Снимка: БТА/АР

Турция завърши издигането на бетонна стена с дължина 330 км на границата със Сирия и Ирак, съобщи ТАСС, позовавайки се на турския генерален щаб.

Оградата е била издигната, за да обезопаси граничните райони. Според Анадолската агенция на южните граници на Турция е издигната също 191 километра бодлива тел.

През изминалата година тези мерки са помогнали да бъдат предотвратени над 57 хиляди опита за незаконно преминаване на границата и да бъдат задържани над 424 хиляди души.

Въоръжените сили на Турция от 24 август провеждат заедно с бойци от Свободната сирийска армия операцията "Ефратски щит". Нейна цел е изчистването на граничния регион в Сирия и създаването там на де факто зона за сигурност за завръщане на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    11 0 Отговор
    А ние една телена ограда не можем да вдигнем вече десет години. Много сме добри.
  • 2 Мършата

    3 8 Отговор
    Ако искат и 3000 км огради да вдигнат, губят си времето и са хвърлили пари на вятъра! Аз разрешавам проблемите, като не им обръщам внимание! Те (мигрантите) минават транзит, нямат никакви намерения да се заселват тук, отиват в Западна Европа! Що пък аз да ги спирам! А и тука да дойдът, ами да идват, у нас кучета не виреят, та хора ли? Ще дойдат и ще си отидат!
  • 3 onq s konq

    3 7 Отговор
    Най-търсената професия в Европа ще се окаже "строител на стени".Успоредно с нея обаче ще се развива и друга-"майстор на стълби за преодоляване на стени".Така че не си губете времето с обявите на бюрото по труда,ам слушайте кво ви пей петела!
  • 4 Vraad

    0 0 Отговор
    Dai te nas nie 6te gi gledame ne davaite pari za steni
  • 5 Петър Янчев

    8 0 Отговор
    А ние не можем 200 км телена ограда да направим.И сигурно тяхната по себестойност е по евтина (макар и бетонна )от нашата на км.
  • 6 Историка

    5 0 Отговор
    Браво! А у нас от години се строи по-къс участък и още не може да се направи добре дори с бодлива тел, а камо ли бетонова? Явно там по-малко се "усвояват" средствата от замесените в поръчката и изпълнението? Ако е така? - БРАВО! А у нас, яко се усвояват ...средствата и все не може да стане оградата... Аз исках дребен еврокредит за новостартиращ бизнес около 8000 лева, и ми намекнаха, че 30% трябвало да се подарят...на отпускащите преди, представи си за какво става дума и какви суми ще усвояват отпускащите при милионите....? Все пак фактите показват, че в Турция се действува много по-експедитивно и очевидно по-малко усвояващо? което е похвално. И преди много години, далеч преди соца и сега и при нас се действуваше така. затова тогава бяхме народ и държава. А сега? Сега сме прецакани от мафията живи умрели човечета.
  • 7 Хасан

    3 1 Отговор
    В България няма нужда да се правят стени просто да се арестуват каналджиите и техния чадър в София.. Идете в Истанбул Аксарай там където са сирийските бежанци да видите джипове с софийска и пловдивска регистрация.. Сигурно не са за хуманитарна помощ
  • 8 Фен бг

    0 0 Отговор
    Сега е наред да издигнат 400 км стена на границата с България, за да не ги тероризираме
  • 9 запознат

    2 0 Отговор
    Турция има 911 километра сухопътна граница със Сирия. Искат да построят по цялата граница стена, до средата на тази година поне така пишеше по турските сайтове. На някои места преди стената има и ров ,който е широк 4 метра и дълбог 4м !!!На всеки 300 метра по стената ще има кули снабдени с термокамери и дистанционно управлеми оръжейни системи!!!След предупреждение към нарушителите на арабски ,кюрдски ,английски и турски ще се открива огън !!!Турската стена няма нищо общо с нашата телена ограда по границата !!!Оградата ми на село е по сериозно препятствие от нашата ограда !!! Има цепелини ,които непрекъснато следят границата на критичните места !!! Във въздуха има безпилотни самолети,които насят управляеми ракети!!!самолетите са турско производство а цепелина е американски !!!
Новини по държави: