Last news in Fakti

14 Януари, 2017 18:00 934 0

Фийон е официален кандидат за президент на Франция 

  • франсоа фийон-
  • франция-
  • избори-
  • президентски-
  • републиканците

Първият тур на президентския вот е насрочен за 23 април, а вторият - за 7 май

Фийон е официален кандидат за президент на Франция  - 1
Снимка: БТА/АР

Френската десноцентристка партия "Републиканците" издигна официално бившия премиер Франсоа Фийон за свой кандидат на президентските избори, предаде ТАСС, позовавайки се на заместник-председателя на партията Лоран Вокие, който оповести резултатите от гласуването на участниците в националния съвет на "Републиканците" днес в Париж.

Първият тур на президентските избори във Франция е насрочен за 23 април, а вторият - за 7 май.
След вота Фийон посочи, че няма да променя програмата си "в зависимост от настроенията на едните или препоръките от микрокосмоса", съобщи ТАСС.

"Казвам се Франсоа Фийон, а не Франсоа Оланд", каза кандидатът на победителят на първичните избори на десницата в речта си пред националния съвет на "Републиканците".

Той обяви също така, че ако бъде избран, няма да възстанови освобождаването от данъци на допълнителните часове труд, за което настояват поддръжниците му.

"Нашият проект се основава на удължаването на работното време чрез преговори, чрез свободата на отделните страни да обсъждат и да решават сами за себе си. Продължителността на работното време в предприятието се определя главно от един критерий: откъде започва прагът, след който се броят извънредни часове труд", припомни Фийон.

Кандидатът на десницата увери също така, че няма да преразглежда закона, забраняващ от тази година акумулирането на изборни мандати въпреки критиките на народни представители от неговия лагер.

През ноември 2016 година Франсоа Фийон спечели убедителна преднина от 66,5% на първичните избори на десницата пред кмета на Бордо Ален Жупе, смятан преди това за фаворит за кандидат-президент на десноцентристите, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: