445 0

Бомбена заплаха вдигна на крак полицията в британско градче

Служителите на реда са евакуирали всички живущи в района от съображения за сигурност

Милена Трачева

Бомбена заплаха вдигна на крак полицейските служители в малко британско градче в Западен Съсекс тази сутрин, съобщи в. "Гардиън".

Около 09:30 часа местно време, в полицията на град Хасъкс бил получен сигнал за подозрителен предмет в жилищна сграда.

След пристигането си, служителите на реда се натъкнали на подозрително устройство. Това накарало полицията да нареди незабавната евакуация на всички обитатели на жилищния блок, в който се намирало устройството, както и на живущите в близката околност.

На място бил извикан специален екип за обезвреждане на бомби, който потвърдил, че устройството е бомба. Периметърът около жилищната сграда е бил отцепен от служителите на местната полиция, заради съображения за сигурност.

В изявление полицията съобщи, че е арестувала 50-годишен мъж, заподозрян за направата на взривно вещество. Разследването по случая е в ход, а от полицията призовават обществеността за сега да избягва района на улица "Белмонт Клоус".

Въпреки това, началникът на местната полиция се опита да успокои широката общественост, заявявайки, че инцидентът се разглежда като изолиран случай и не е свързан с тероризъм.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай