15 Януари, 2017 08:53 1 303 0

Стотици мигранти изчезнаха край либийския бряг

  • мигранти-
  • изчезнали-
  • средиземно море-
  • лодка-
  • потънала-
  • бежанци-
  • издирване

Лодката им потънала в ледените води на Средиземно море

Стотици мигранти изчезнаха край либийския бряг - 1
Снимка АП/БТА

Около 100 мигранти изчезнаха в ледените води на Средиземно море, след като лодката им потъна край бреговете на Либия, съобщи италианската агенция АНСА.

Италианската брегова охрана, която оглавява операцията по тяхното издирване, съобщи, че осем тела са били извадени от водата, а четирима души са били спасени.

Все още не се знае каква е националността на мигранти.

Броят на изчезналите обаче все още е изключително висок, тъй като действията на спасителите са били затруднени от спусналия се мрак.

Лодката е потънала в събота на около 50 км. от бреговете на Либия. На борда е имало общо 107 души.

В издирването на корабокрушенците, опитващи се нелегално да достигнат бреговете на Европа, са се включили и кораби на европейската агенция „Фронтекс“, френски военен кораб, два търговски плавателни съда и един хеликоптер.

В петък, италианската брегова охрана спаси около 550 имигранти отправили се към Европа през Средиземно море.

По данни на Международната организация за миграция (МОМ), миналата година, 350 000 души са успели да се доберат до Европа през Средиземно море, а 4 600 са намерили смъртта си по време на това опасно пътуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА