Last news in Fakti

15 Януари, 2017 10:47 1 798 4

Срещата Тръмп - Путин засега се отлага

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • рейкявик-
  • среща-
  • исландия
Срещата Тръмп - Путин засега се отлага - 1
Снимка: БТА/АР

Екипът на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп опроверга съобщението на британския в. "Сънди таймс", че той се готви за бърза среща с руския си колега Владимир Путин в Рейкявик, след като встъпи в длъжност, предаде ТАСС. Говорител на Тръмп определи в Туитър информацията като "стопроцентова лъжа".

Според в. "Сънди таймс" Тръмп искал да се срещне с Путин в исландската столица няколко седмици след встъпването си в длъжност. Британското издание дори твърдеше, че новият президент вече бил започнал работа по договор за ограничаване на ядрените оръжия

Предпочитаният вариант за срещата между лидерите била исландската столица Рейкявик, както и преди три десетилетия, се съобщава още в статията.

През октомври 1986 г. в града се състоя историческата среща между тогавашния американски президент Роналд Рейгън и генералния секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов. Разговорите между двамата бяха важна стъпка към приключването на Студената война. На срещата беше обсъден въпросът за съкращаване на стратегическите оръжия, припомня ТАСС. Подобна тема може да бъде обсъдена и този път, отбелязва изданието.

Според исландски медии обаче правителството в Рейкявик засега не е получавало официална молба за съдействие в организацията на срещата. Ако получат такава, Исландия е готова да внесе своя принос в подобряването на отношенията между САЩ и Русия, също като през 1986 г., заяви външният министър на страната Гудлаугур Тор Тордарсон, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Ганьо

    11 5 Отговор
    Путин не е Горбачов, и сега обстоятелствата са съвсем различни. Така че сега руснаците няма да се съгласят на съкращаване в ядрения си арсенал. Най-много Путин да издиктува на Тръмп какви са условията му за подобряване на отношенията, а Тръмп да се пазари, и така да достигнат до някакво приемливо решение.
  • 2 Kcaniba

    7 6 Отговор
    Палачинката се обърна!!!
    Вярваме, че е за добро!!!
  • 3 Макариченко

    2 2 Отговор
    За жалост тая откачалка Тръмпь ще погребе Путин и Русия.
  • 4 681 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ХА БОЛИМА САЙДЕРА ПЪК МЕН !