15 Януари, 2017 16:20 1 267 1

Топ талибански командир е бил убит в Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • убит-
  • афганистанската национална полиция-
  • антитерористична операция

По време на антитерористичните операции са били елиминирани още 20 бунтовници

Топ талибански командир е бил убит в Афганистан - 1
Снимка Синхуа/БТА

Високопоставен талибански командир и бил убит от афганистанските сили за сигурност по време на антитерористична акция, проведена през последните 24 часа. Това съобщи днес министерството на вътрешните работи на Афганистан, цитирано от агенция Khaama.

По време на операцията са били елиминирани още 20 бойци от бунтовническото движение.

Министерството съобщи, че Афганистанската национална полиция е провела четири координирани антитерористични операции, в опит да "прочисти част от областите, които са под контрола на терористите и враговете на мира и стабилността в Афганистан."

"Като резултат от тези действия, 21 въоръжени бунтовници са били убити, включително и един от високопоставените командири на въоръжената групировка", се казва още в официалното изявление на министерството.

По време на операциите, проведени в провинциите Каписа, Парван, Орузган и Хост, силите за сигурност са открили и конфискували множество оръжия, боеприпаси и експлозиви.

Талибаните все още не са коментирали правителственото изявление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    6 2 Отговор
    Там нашите съюзници не победиха ли вече?
Новини по държави: