Last news in Fakti

16 Януари, 2017 09:12 2 168 10

Тръмп готов да свали руските санкции срещу съкращаване на ядрения арсенал

  • тръмп-
  • санкции-
  • ядрен арсенал-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • европа-
  • нато

САЩ ще сключи търговска сделка с Великобритания щом Тръмп влезе в Белия дом

Тръмп готов да свали руските санкции срещу съкращаване на ядрения арсенал - 1
Снимка Синхуа / БТА

Доналд Тръмп е готов да смекчи, дори да отмени, санкциите срещу Русия, в замяна на съкращаване на ядрените арсенали. Тръмп заяви, че иска ядрената сделка между САЩ и Русия да бъде преразгледана,с цел да се "намали доста съществено" ядреното въоръжение на двете суперсили.

Това беше една от темите, които новоизбраният президент на САЩ коментира по време на интервю за британското издание The Times и германския вестник Bild, публикувано в неделя.

"Има санкции срещу Русия — нека видим дали не можем да направим някои добри сделки с Русия", каза Тръмп. "За начало мисля, че ядрените оръжия трябва да бъдат намалени много съществено и това би могло да бъде основна част от този процес. Сега Русия страда много заради санкциите и ми се струва, че може да стане нещо, от което много хора да пострадат."

Коментарите му идват по-малко от месец, след като администрацията на Обама, наложени нови санкции на Русия и експулсира 35 руски дипломати от САЩ в отговор на предполагаемата намеса на Русия в президентските изборите в САЩ.

Доналд Тръмп отново подчерта, че се надява да изгради по-добри и положителни връзки с руския президент Владимир Путин, отколкото неговият предшественик е имал. Той обаче разкритикува намесата на Русия в Сирия, описвайки действията на Москва като "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация".

Пред The Times той заяви, че планира да назначи зет си Джаред Кушнер, за старши съветник в Белия дом, който да посредничи за постигане на мирно споразумение в Близкия изток.

Тръмп, който се сближи с някои отявлени антиевропейски лидери — като ревностния застъпник на Brexit Найджъл Фарадж — изказа мнение, че съвсем скоро и други европейски страни ще последват примера на Великобритания и ще гласуват да напуснат ЕС.

"Мисля, че е много трудно", каза той. "Хората, държавите, искат собствената си идентичност и Великобритания иска своя собствена идентичност."

Новоизбраният президент на САЩ, който след броени дни ще заеме официално поста, изказа мнение, че Brexit нямаше да се случи, ако Великобритания не е била принудена да приеме толкова много бежанци. "Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци, мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това", каза той. "Това беше последната сламка, която пречупи гърба на камилата и смятам, че и други ще напуснат."

Той заяви, че смята да сключи търговско споразумение с Великобритания в началото на мандата си, като отбелязва, че вече е планирано да се срещне с британския премиер Тереза Мей през пролетта. "Аз съм голям фен на Великобритания. Ние ще работим много усилено, за да постигнем сделката бързо и правилно, така че да е изгодно и за двете страни", каза Тръмп.

По темата за Европа, Тръмп силно разкритикува германския канцлер Ангела Меркел, заявявайки, че решението ѝ да позволи на повече от 1 милион бежанци да влязат в Германия е било "катастрофална грешка."

Въпреки тежките критики обаче, той заяви пред Bild, че много уважава Меркел, която се кандидатира за четвърти мандат на парламентарните избори през есента. Той я нарече "прекрасен" и "фантастичен лидер", въпреки решението, което направи по отношение на бежанците.

"Мисля, че тя направи една много катастрофална грешка и тя беше, че прибра всички тези нелегални (мигранти), нали знаете, прибра всички тези хора, без значение от къде идваха. И всъщност никой не знае от къде идват. Така че мисля, че тя направи катастрофална грешка, много лоша грешка", коментита новоизбраният президент на САЩ за германското издание.

По отношение на НАТО той заяви, че това е проблемна организация с остаряло мислене, но все пак е изключително важна за него. „Бях подложен на толкова критики, когато казах, че НАТО е остаряла. Остаряла е, защото не се грижеше за тероризма. Понесох доста критики за два дни. А после започнаха да казват, че съм прав".

„Предполага се, че ние трябва да защитаваме страните. Но много от тези страни не плащат това, което трябва да плащат, което според мен е много нечестно за САЩ“, допълни бъдещият държавен глава на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайдаралиев

    7 5 Отговор
    Прав си чичо скуч, но за едно не си а това е за братушките все едно , че да свалиш пушка за шоколад или да дадеш д...пе за пари ама всеки не го прави байхояь
  • 2 Макариченко

    8 16 Отговор
    Руснаците без ядрени бомби пхаххахаха... ми те само това имат, ако не са тия бомби да плашат с тях света - много шамари щяха да ядат! Толкова лесно няма да си свали гащите путюн.
  • 3 Morgoth

    13 6 Отговор
    Трудни ще са тези преговори - в момент когато руснаците са драстнично по-слаби в конвенционалното въоръжение и почти нямат съюзници трудно ще си дадат ядрените оръжия. Но пък Тръмп е бизнесмен - там където политиците се провалиха последните години може бизнеса да успее.
  • 4 бате Владо

    17 3 Отговор
    На Путя не му пука за краварските санкции, тъй че номера с ядрения арсенал няма да мине.
  • 5 Уинстън Чърчил

    2 5 Отговор
    Надяй се коньо на зелена тревица ...
  • 6 Бай хой

    3 5 Отговор
    Колко е правилна идеята не мога да преценя но все пак е някакво предложение. Положителното е че е опит за нормални преговори и дано сложи край на истеричните и нагли действия на администрацията на обанан дирижирана от килъри, Маккейн, Байдън, и Нюланд. А дано.

    Коментиран от #7

  • 7 Бат Ваню

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Ше свали Тръмп..... некоя и друго проститутка.... ха ха ха.... И ти изпълзе... ха ха ха..... Усещам ва тука в близко бъдеще като качите снимка на Тръмп как ша почнити да ривиети, кръвното да играй... ха ха ха....
  • 8 Гост

    8 2 Отговор
    Един път така излъгаха наивника Горбачов,и резултата от това са натовски сили на руската граница, а Маккейн си пожела Сибир, не било справедливо Русия да го притежава. Втори път това едва ли ще стане, по простата причина , договорите и обещанията от Рейкявик ,си останаха само на хартия. Заобикалят се под една или друга форма, договорите за ликвидирането на стратегическото ядрено оръжие , с малък и среден обсег, а то е най- опасното ,при въоръжени конфликти. Правят се ракети носители ,и колко му е да ги заредиш с каквото е нужно. Една такава ракета ,или няколко, разчиства няколко дивизии,със все техника. Някога и ние имахме такива ракети носители,а ядрените заряди бяха на половин час път от самите ракети. Кой иска тези страшни възпиращи оръжия да бъдат премахнати, ми този който идва с армия да търси природни богатства , в чужди земи и създава колонии.
  • 9 Кики

    3 1 Отговор
    Ядреното разоръжаване трябва да бъде взаимно - в замяна на санкциите. Ако Тръмп се надява разоръжаване само от Русия, то сделката е неизгодна за руснаците. Да не забравяме, че и Русия са въвели санкции.
  • 10 Фен

    6 0 Отговор
    Ако проблемите се решаваха с голи ръце, руснаците ще отидат и американци и европейци, защото са повече мъже от всички изнежени мамино синчета на запад! Руснака е горд и винаги готов за бой, но явно малко хора тук са общували с руснаци и не знаят, че са 100℅ мъжкари! В САЩ най се боят от руската и албанската мафия и техните наказателни бригади!