1 519 7

Първа реакция след интервюто на Тръмп

В НАТО объркани и загрижени

Първа реакция след интервюто на Тръмп
Милена Трачева

Изявленията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп в интервюто му за „Таймс“ и „Билд“ предизвикаха объркване в НАТО. В Алианса намират изказването на Тръмп за „странно“ и е прието „със загриженост“, каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмаейр след среща с Генералния секретар на Йенс Столтенберг в Брюксел.

В интервю за "Таймс" и "Билд" Доналд Тръмп заяви, че НАТО е „остаряла“ организация. „Още преди време казах, че НАТО има проблем. На първо място Алиансът е остаряла организация, защото е създадена преди много, много години“, подчерта Тръмп.

Според него НАТО остава „много важно“, но много от държавите-членки не плащат достатъчно. „Предполага се, че ние трябва да защитаваме страните. Но много от тези страни не плащат това, което трябва да плащат, което според е много нечестно за САЩ“, каза Тръмп.

Освен това той заяви, че е готов санкциите срещу Русия да бъдат смекчени, дори да отменени, като в замяна иска съкращаване на ядрените арсенали.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • РЕАЛНО
  Отговор
  1 11:45  16.01.17
  Мишките от НАТО се притесниха....
 • Miki
  Отговор
  2 12:08  16.01.17
  Vseki regim si ima krai.
 • БЛАГОЙ ЖИЛАВИЯ
  Отговор
  3 14:26  16.01.17
  Много е смешно когато един "голям батко"се опитва да ти втълпи,че си заплашен от нещо нереално и измислено от него,и те накара да си плащаш наврян в ъгъла от страх за да те пази.Не се бойте торбалан не съществува
 • Kcaniba
  Отговор
  4 15:28  16.01.17
  От години го твърдя на НПО робите тук, че НАТО е старозаветна банда от иналият век и ерата на студената война!! Но те вият едни и същи мантри, щот толкова име капацитета!! Саветска Расия!! Болшевици и спасителното НАТО!!! )))))
 • Сноудън
  Отговор
  5 16:14  16.01.17
  САЩ никой не защитава освен сама себе си! Балона е пред спукване и да му мислят тези които им повярваха! Честито на всички които се надявт, че САЩ ги защитавал и то безалатно! Трай коньо за зелена трева! Къде е оня "професор" Киро който тръби, че сега живл по-сигурно и по евтино било с 20 хиледна армия от колкото преди с 200 хиледна! Крадеча вика дръще крадеца, това е НАТО - САЩ! Втълпяват на неграмотниците, че има голяма опаснст и война и Росия е враг №1 и трябва да си плащате за измислицата!
 • Макариченко
  Отговор
  6 17:11  16.01.17
  Ако го нямаше НАТО, много страни щеше да ги е сполетяла съдбата на Украйна! Добре ,че е НАТО И ВЕЛИКИЯТ АЛИАНС ДА НИ ПАЗИ ОТ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ... ДА ЖИВЕЕ НАТО - ДОЛ У РУСИЯ...
 • Хасан
  Отговор
  7 08:46  18.01.17
  Стига сме се люшкали между Русия и Запада, крайно време е да помислим и за трети път.. Това с Турция.. Всичко друго е изкуствена работа.. Ако сме с Русия ще се стопим в руската култура, ако сме с Запада ще изчезне.. Само с Турция българската култура ще се запази

Напиши коментар:


Публикувай