Last news in Fakti

16 Януари, 2017 15:53 1 157 0

Идентифицираха 15 от жертвите на катастрофата в Киргизстан

  • киргизстан-
  • катастрофа-
  • самолет-
  • товарен самолет-
  • загинали

37 души, 13 от които деца, загинаха при инцидента

Идентифицираха 15 от жертвите на катастрофата в Киргизстан - 1
Снимка АП/БТА

Идентифицирани са били 15 от жертвите на катастрофата, при която товарен самолет се разби в близост до международното летище на Киргизстан. Това съобщи правителството на страната, публикувайки информацията на страницата си в интернет.

"В моргата на Републиканския център по съдебна медицина до 18:00 часа (14:00 българско време) са били идентифицирани 15 тела, като 5 от тях са на деца", се казва в съобщението.

В понеделник сутрин, товарен самолет, собственост на турска авиокомпания, се разби в къщите на киргизкото село Дача Су, на 25 км от столицата Бишкек. След катастрофата избухна и пожар.

При инцидента загинаха най-малко 37 души, 13 от които деца, а 12 местни жители са били откарани в болница с различни наранявания.

Президентът на страната обяви утрешния ден (17 януари) за ден на национален траур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА