Last news in Fakti

16 Януари, 2017 20:45 1 152 1

ЕС зове Косово и Сърбия за спокойствие

  • сърбия-
  • косово-
  • ес

Йоханес Хан се обърна към двете страни

ЕС зове Косово и Сърбия за спокойствие - 1
Снимка: БТА/AP

Европейският съюз призова Сърбия и Косово да продължат напред с отношенията си след спора, който избухна между двете страни, съобщи Б-92.

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан призова двете страни да „не загърбват това, което са постигнали“.

Напрежението между двете страни се разпали, след като на влак, пътуващ от Белград до Косовска Митровица, не му беше позволено да влезе Косово.

„Те трябва да гледат напред, а не назад“,заяви Хан.

Премиерът на Косово Иса Мустафа описа случилото се като „неблагодарна игра“ от страна на Сърбия. Президентът Хашим Тачи определи като „опасна провокация“.

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че той е заповядал спирането на влака. Според него това можело да породи конфликт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Владо

    4 0 Отговор
    Сега спряха влака, ама следващия път няма да го спрат, и няма да е влак ами колона танкове. Само въпрос на време е, сърбите никога няма да се примирят с това което стана в Косово и ще изчакат удобния момент да си го върнат и да накажат мръсната албанска паплач. Разбира се това ще стане с ясната подкрепа на Русия и въпреки несъгласието на все по-слабите САЩ.