Last news in Fakti

17 Януари, 2017 14:26 854 5

Критиките на Тръмп само сплотяват Европа

  • доналд тръмп-
  • мишел сапин-
  • европа

Мишел Сапин защити Ангела Меркел

„Критиките на Тръмп само сплотяват Европа.“ Това беше заявено от финансовия министър на Франция Мишел Сапин, цитиран от „Блумбърг“.

В свое интервю следващият президент на САЩ заяви, че подкрепа отцепването на още държави от ЕС. Той отправи и критики към германският канцлер Ангела Меркел заради решението й да допусне голям брой бежанци в Германия.

„Такъв тип коментари водят само до по-близки европейски връзки. Подценяването на германския канцлер е нещо, което не можем да приемем“, заяви Сапин.

Тръмп заяви още, че ще настоява за повишаването на акцизите на германските автомобилопроизводители. Той планира това с идеята да се увеличи употребата на американски автомобили. Това предизвика недоволство от страна на германския икономически министър Зигмар Габриел. Сапин попита кога той смята да въведе тази промяна.

„Ние трябва да видим дали ще има разлика между сегашните изказвания и действителната политика. За това е нужно време. Има момент, в който реалността просто се налага. Тя е отвъд личностите“, заяви Сапин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стамболов

    3 1 Отговор
    Срещу единството и просперитета на ЕС и нейния мотор - Германия "работят" империите-победителки от Втората световна война - Русия, САЩ и Великобритания. Именно те ламтят за поредно разпределяне на "зони на влияние", разпалват войни със стотици хиляди човешки жертви, заливат мирна и демократична Европа с милиони бежанци и се стремят да я разпокъсат. Шансът за оцеляване и развитие на България се нарича Европа ! Точно затова успешната адаптация на ЕС към променящия се свят е от жизнен интерес за родолюбивата българска общност, а чуждофилството т.е.коленопреклонението пред чужди империи, врагове на идеята за единна Европа е гибелно за България ! Необратимо гибелно !!!

    Коментиран от #2

  • 2 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стамболов":

    Напълно съм съгласен с теб.Гладните(за технологии и др.) руснаци и фалиралите американци искат да се нахранят ОТНОВО с Германия.
    Държави като България ще бъдат малки бонуси, туко виж ни подарили на "ердо".
    Първо ще изчакат "ингилизите" да напуснат ЕС и планът ще бъде задействан.
  • 3 Тръмпофил

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Подценяването на германския канцлер е нещо, което не можем да приемем" - няма такова нещо, а напротив каза, че се я уважава, но с уговорката за грешката с бежанците. Въпросните мита за немски коли са защото не искат да произвеждат в щатите, а в Мексико и после да внасят в щатите, което при Тръмп няма да мине!
  • 4 мулти култи гащи изуйти

    1 0 Отговор
    Само погледнете физиономията от снимката, лицето на толерастията затриваща Европа с неограничения внос на навлеци имигранти, променяща я завинаги, генно, културно и верски!
    Прав е Тръмп, че срита толерастията начело с нейната маман и сега пажовете й подскачат да я защитатават !
    Пак се вгледайте в лицето от снимката, хубаво се вгледайте !!!
  • 5 Диди

    1 0 Отговор
    Винаги съм писала,че ние трябва да пазим мирът в Европа.Ние трябва да сме по сплотени.Тръмп каза ,че Меркел е силен лидер,но направи една фатална грешка с бежанците.Това е истината,но мисля,че Европа ще се справи с това.Европа трябва сама да пази външните ни граници,да има армия.След време,това ще стане. Стамболов,съгласна съм с мнението ти.
Новини по държави: