Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Януари, 2017 22:15 1 629 2

Украйна се надява Китай да помогне за Донбас

  • украйна-
  • давос-
  • китай

Петро Порошенко и Си Цзинпин се срещнаха в Давос

Украйна се надява, че Китай ще насърчи мирното уреждане на ситуацията в Донбас. Това стана ясно след среща между украинския президент Петро Порошенкло и китайския лидер Си Цзинпин, съобщи „Росбалт“.

"Украинският президент изрази надежда, че Китай ще насърчи мирното уреждане на кризата в Донбас, прекратяването на руската агресия срещу Украйна и възстановяването на териториалната цялост на страната“, се казва в съобщение на пресслужбата на украинския президент.

Още новини от Украйна

Отбелязва се още, че Украйна е заинтересована да вземе активно участие в китайската инициатива „един пояс, един път“. Лидерите на двете страни са изразили и желание за засилването на икономическото сътрудничество между тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бит потрошенко

    7 1 Отговор
    Мнооооого проЗ, изобщо не знам тоя тъпак защо не се скрие някъде вместо да ръси простотии и да го гледа целия свят колко е смешен и жалък.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Китай го боли фара за просяченко.
Новини по държави: