949 4

Молдовското ръководство заздравява отношенията с Русия

Държавният глава Игор Додон пожела страната му да получи мястото на наблюдател в Евразийския икономически съюз

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Молдовският президент Игор Додон пожела страната му да получи мястото на наблюдател в Евразийския икономически съюз, информира "Спутник". Държавният глава има намерение да заздрави отношенията си с Русия, независимо от по-рано подписаното споразумение между Молдова и ЕС.

"Тук съм днес, инициирайки рамков меморандум за сътрудничество между Молдова и Евразийския икономически съюз. Помолих президента Владимир Путин да обмисли възможността Молдова да заеме мястото на наблюдател в Евразийската икономическа комисия", сподели Додон по време на първата си официална визита като президент в Москва.

Додон подчерта, че споразумението между страната му и Европейския съюз, подписано през 2014 година, не е оправдало очакванията и е довело до загуба на молдовския дял на руския пазар.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 18:25  17.01.17
  Сега Путин ще паркира в Молдавия и Белоруссия танкове и ракети..
 • Kcaniba
  Отговор
  2 18:28  17.01.17
  Скоро и Украина!!!! ЕвроАзийски Съюз ще го има!!!! В Белорусия се намират искандери и Топол М ;) преди 25 години продажниците, комуняките и жидомасоните разделиха трите славянски народа, казахите и молдованците, време е да се събират камъните!!!
 • Кики
  Отговор
  3 20:03  17.01.17
  Винаги е хубаво, когато едно семейство отново се събере.
 • Балкански
  Отговор
  4 21:35  17.01.17
  Сега и тук ще има рефередум ,и гледайте 2 ра серия , крим. ТИНТИРИ МИНТИРИ. Наблюдаваме как слаби и продажни държави ,биват изххрускани от големи империи. Чао молдова, здравей сибир.

Напиши коментар:


Публикувай