Last news in Fakti

17 Януари, 2017 18:24 1 461 2

Тачи: Сърбия иска да анексира част от Косово

  • сърбия-
  • хашим тачи-
  • косово

Според него страната използва руския пример с

„Сърбия иска да анексира част от Косово по начина, по който Русия анексира Крим.“ Това заяви косовският президент Хашим Тачи, цитиран от РТС.

Отношенията между двете страни се влошиха, след като от Белград тръгна влак към Косово с изписан надпис: „Косово е Сърбия“. Прищина сметна това за провокация и не допусна влака на своя територия.

„Сърбия искаше да използва влака, който е дарение от Русия, като провокация за отделянето на северната част на Косово. Това е моделът от Крим“, заяви Тачи.

От ЕС вече призоваха двете страни да запазят спокойствие.

Според Тачи всеки опит на Сърбия за агресия ще „задейства верижна реакция в Западните Балкани“. Външният министър на Русия Сергей Лавров също алармира за опасност от ново напрежение на Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Сърбия иска да анексира част от Косово по начина, по който Русия анексира Крим.“-а това Косово от къде се пръкна,да не падна от космоса случайно?А не нафто го анексира от Сърбия и отвори път за подобни действия по целият свят.
  • 2 ддтдн

    1 2 Отговор
    Ние трябва да анексираме Македония! За тея косовари и сърби не ме брига! Македония е част от България и трябва да се анексира незабавно! Бойко - Радев направете нещо по този въпрос!