18 Януари, 2017 08:18 909 0

Германският съд не забрани радикална партия

  • германия-
  • забрани-
  • партия

Националдемократичната партия се смята за неонацистка

Германският Конституционен съд отхвърли предложението за забрана на крайнодясната Националдемократичната партия на Германия, съобщи ДПА.

Искът беше подаден от 16 германски провинции. Разузнавателните служби описват Националдемократичената партия като радикална и антисемитска.

В съдът беше постигнато съгласие, че НДПГ цели да премахне съществуващите демократични свободи и и въведе етнически дефинирано общество.

„Тяхната политическа концепция пренебрегва човешкото достойнство и е в разрез с демократичните ценности. НДПГ работи по добре обмислен план за постигане на целите срещу либералния демократичен ред. Въпреки това има липса на доказателства, показващи че тези действия могат да доведат до успех“, се казва в съдебното решение.

Установява се още, че НДПГ има афинитет към идеите на нацизма. Някои от членовете на партия са демонстрирали „престъпно и смущаващо поведение“.

Искането за забраната на НДПГ дойде през 2013 г. Изслушванията започнаха през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: