18 Януари, 2017 08:44 1 124 3

ЦРУ разкрива историята си

  • цру-
  • история-
  • данни

12 млн. документа са пуснати в сайта на агенцията

ЦРУ пусна 12 млн. документа за свободно разглеждане, съобщи „Блумбърг“.

Документите разглеждат работата на агенция от 40-те до 90-те години на миналия век. До сега те са били достъпни само в националния архив в Колидж парк, Мериленд. От ЦРУ трябва да разсекретят всички свои данни, които са по-стари от 25 години.

„Смятаме, че това е действие, което подобрява прозрачността на нашата работа“, заяви директорът на информационният отдел на агенцията Джоузеф Ламбърт.

В документите има информации за акции на агенцията от Студената война и войната във Виетнам. В момента продължава процеса по разглеждане на документи за разсекретяване.

Според Ламбърт работата тече бавно, заради огромния брой на разглежданата информация. Той смята, че се разглеждат стотици милиони страници. Разработват се и допълнителни технологии за обработването на информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    3 6 Отговор
    Нека да пратят малко инфо и на местното русофилчи Kcaniba, че на него това ЦРУ му е като рибена кост в гърлото...
  • 2 гост

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ЦРУ разкрива историята си - виц на годината,12 млн. "обработени" документа и пренаписани с лъжи.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Точно така. Тези документи нямат никаква стойност и на никой не му трябват. Всичко секретно е унищожено.