1 359 4

Крайнодесните в Австрия искат нулева имиграция

Кайнц-Кристиян Щрахе порица исляма и поиска бързи действия срещу него

Крайнодесните в Австрия искат нулева имиграция
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Лидерът на австрийската крайна десница "Партия на свободата" Хайнц-Кристиян Щрахе описа исляма като "антилиберална религия с фашистки възгледи за света, която мрази жените. Той стори това в двучасовата си реч на събранието на партията в Залцбург, информира thelocal.at.

Щрахе заяви преди 4 000 симпатизанти на движението, че Австрия "бързо трябва да се насочи към политика, която да сложи край на ислямизацията", допълвайки че "в противен случай ние, австрийците, европейците... ще срещнем своя бърз край".

В Австрия живеят около 600 000 мюсюлмани, някои от които са се заселили в страната покрай бежанската криза.

Освен това, Щрахе бе категоричен, че ще подобри австрийската икономика, ще зададе минимална работна заплата от 1 300 евро, както и минимална пенсия от 1 100 евро. Той поиска и ограничение на достъпа до австрийския трудов пазар за източноевропейци.

Австрия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 23:12  18.01.17
  Тия видяха че бат Бойко поиска нулева субсидия за партиите в Парламента и те веднага се гепиха за "нулата".Ама не става тъй веее...вие не сте ББ!!!
 • Диди
  Отговор
  2 23:23  18.01.17
  Кончо,това са крайно десните.Те искат да ограничат броя на търсещи работа от източноевропейци,а да пазим границата от бежанци,е на това се радват.

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 03:24  19.01.17

  До коментар #2 от "Диди":

  Охооо...Такива подлеци ли са били?А аз наивника си мечтаех да се оженя за австрийка...
 • Диди
  Отговор
  4 10:53  19.01.17
  За разлика от крайнодесните на лъо Пен от Франция,тези не искат Австрия да излезе от ЕС.Те искат строги промени на законите....Кончо,вземи си българка,ще си по доволен.Е може и кръстница да ти стана...ха ха ха.

Напиши коментар:


Публикувай