Last news in Fakti

18 Януари, 2017 21:15 1 874 2

Путин, Меркел и Оланд обсъдиха Сирия и Украйна

  • путин-
  • меркел-
  • оланд-
  • украйна-
  • сирия

Тримата са се споразумели да продължат да работят за мирно уреждане на украинския конфликт

Президентите на Русия и Франция, Владимир Путин и Франсоа Оланд, и германската канцлерка Ангела Меркел обсъдиха в телефонен разговор усилията за постигане на мир в Сирия и Украйна, съобщи ТАСС, цитирайки изявление на Кремъл.

Путин е информирал Меркел и Оланд за подготовката на предстоящите преговори за Сирия, които ще се състоят в Казахстан на 23 януари. Миналия месец Русия и Турция обявиха примирие, което намали, макар и да не прекрати изцяло, сблъсъците между проправителствените сили и бунтовниците, започнали преди близо шест години.

В изявлението на Кремъл пише още, че тримата лидери са изразили неудовлетворение от усилията за разрешаване на сепаратисткия конфликт в Източна Украйна, отбелязвайки влошаване на ситуацията в Донбас. Резултатите от работата на контактната група също са били окачествени като недостатъчни.

Тримата лидери са взели и решение да засилят дейността в рамките на "нормандската четворка", подчертава пресслужбата, цитирана от ТАСС.

Меркел, Оланд и Путин се споразумели да продължат да работят за мирно уреждане на украинския конфликт. Това заяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украинския конфликт

    11 3 Отговор
    Хилъри загуби изборите и сега трябва да търкат коленете и пред Путин, защото Тръмп показва смяна на наклона в политиката на САЩ, аз така виждам нещата...
  • 2 Диди

    3 4 Отговор
    Добри отношения ще има само тогава,когато се ,,решат,,проблемите.Добре е,че се срещат за да обсъждат и търсят решения на проблемите.По добре с диалог и по дипломатически начин,отколкото с лоши отношения.