810 4

САЩ са поканени на преговорите в Астана

Според Сергей Лавров на тях може да участва всеки, замесен в ситуацията в Сирия

САЩ са поканени на преговорите в Астана
Снимка: БТА/АP
Росен Стойчев

Русия е поканила САЩ на преговорите за примирие в Сирия, които ще се проведат в Астана. Това беше заявено от руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Вече сме ги поканили. Формата на публичната покана предполага участието на всички, замесени в ситуацията. Това включва и САЩ. Това кой ще участва в тези преговори ще се разбере, след като получим официалните отговори“, заяви Лавров.

Срещата в Астана ще се състои на 23-ти декември. Основни организатори са Русия, Иран и Турция. Москва и Анкара вече заявиха желание САЩ да участват. Иран обаче са против.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бате Владо
  Отговор
  1 14:08  19.01.17
  Правилно, нека да ги поканят. И без това вече на власт ще е Тръмп така че е просто задължително да се чуе и неговата позиция по въпроса. Ако съвпада с руската ще се разберат, ако пък решат да се правят на големи тарикати ще бъдат отсвирени тотално. Сигурен съм, че ако Обама щеше да е още президент по времето на срещата САЩ нямаше да бъдат поканени.
 • onq s konq
  Отговор
  2 15:29  19.01.17
  Позицията на Америка относно Башар е ясно заявена,както и относно статута на бунтовниците в следващото управление на страната.Така че спокойно срещата може да почва и без нея,а тя ще се "изкаже" по въпросите с допълнителни военни контингенти и въоръжение за подсилване на присъствието си.

  Коментиран от #3

 • бате Владо
  Отговор
  3 15:54  19.01.17

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Това беше позицията на предишната администрация, струва ми се че тази на Тръмп ще подходи по-различно, неслучайно ги канят. САЩ със сигурност вече разбраха, че в Сирия няма как да свирят първа цигулка и няма да стане това което бяха замислили и заради което създадоха ИД. Ако изобщо искат да са в оркестъра ще им се наложи да го раздават по.внимателно и скромно и с повече уважение към останалите. Ясно е, че не им харесва ама светът не е създаден и не живее с единствената идея да им угажда на тях.

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 18:40  19.01.17

  До коментар #3 от "бате Владо":

  Така си мислиш ти и така си се надяваш по руски начин.Не забравяй обаче,че дори Тръмп да е самият Бог,НАД НЕГО ИМА КОНГРЕС ПЪЛЕН С КОНГРЕСМЕНИ И ТОЧНО ТАМ СЕ ВЗЕМАТ ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕШЕНИЯ за линията на САЩ.А тия конгресмени съвсем не споделят възгледите на "новия шеф" -поне повечето от тях,като доказателство затова са непрекъснатите брожения по улиците във почти всички щати.

Напиши коментар:


Публикувай