856 1

Проблемът на Европа е... Европа

Италианският финансов министър защити идеята и визията на популизма

Проблемът на Европа е... Европа
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Италианският финансов министър Пиер Карло Падоан взе на прицел Европейския съюз. По време на годишната среща на Световния икономически форум той заяви, че алиансът сам си създава проблеми поради липса на визия, цитиран от световните агенции. Също така Падоан призова политиците да вземат насериозно популизма.

"Проблемът на Европа е Европа. В предизвикателствата, което поставят поддръжниците на "Брекзит" и Доналд Тръмп, е заложена следната визия - или си съгласен с тях или не. Нямаме подобна визия в Европа, поне не и някоя, която да е толкова мощна", заяви той в швейцарския град Давос.

"Не всички, които гласуват "ЗА" популистките идеи са лоши хора. В повечето случаи те са добри хора, добри граждани, които имат своите притеснения за бъдещето на децата си. Притеснения за работата си и за сигурността си", продължи Падоан.

"В много от страните, ако не и във всички европейски, имаме повод да смятаме, че проблемите са вътрешни - в Брюксел, във Франкфурт или където живееш", допълни още финансовият министър на Италия.

Швейцария

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • очо
    Отговор
    1 14:31  19.01.17
    Вярно е, но не е казал пьлната истина...има още много какво да се добави...--но крайният извод е такьв-Европа сама си сьздаде проблемите,слушайки бюрократите от Брюксел и слугувайки на САЩ....

Напиши коментар:


Публикувай