1 184 0

Художникът на култовия плакат "Надежда" има нови творби за Тръмп

Шепърд Феъри подкрепи протестния марш на жени срещу президентството на Тръмп

Снимки: Shepard Fairey
Снимки: Shepard Fairey
Милена Трачева

Прези 8 години артистът Шепърд Феъри създаде емблематичния плакат "Надежда" (HOPE) с образа на Барак Обама в червено, бяло и синьо, който спомогна за избирането на 44-тия президент на САЩ.

Сега, Феъри и екипът му са се заели с нови трогателни политически изявления чрез новата си кампания "Ние хората", взела името си от първите три думи в преамбюла на американската конституция.

Творбите от кампанията са посветени на жените и на всеки един от тях е изобразен портрет на жена от различен етнос. В основата на всичко стои неправителствената фондация "Амплифайър", която се надява, че тези плакати ще помогнат в борбата срещу "омразата, страха и откровения расизъм".

Събитието, за което са поръчани плакатите, ще се проведе в събота (21 януари), ден след официалното встъпване в длъжност на Доналд Тръмп. Тогава в центъра на Лос Анджелис ще се проведе протестно шествие на жени, които се обявяват срещу сексистките и расистки изказвания на новоизбрания президент на САЩ.

"Ако планирате да маршируват тази събота в центъра на Ел Ей, носете тези плакати с гордост", пише художникът на интернет страницата си.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай