1 826 0

Трагедията в Техеран, отне живота на десетки огнеборци (СНИМКИ)

Емблематичният търговски център рухна след пожар

Снимки Синхуа и АП/БТА
Снимки Синхуа и АП/БТА
Милена Трачева

Повече от 20 пожарникари са загинали в иранската столица, където рухна най-старата бизнес сграда в града, заяви кметът на Техеран.

"Досега, повече от 20 наши колеги от противопожарната служба са загубили живота си, опитвайки се да спасят други", каза Мохамед Багер Галибаф от ефира на държавната телевизия на Иран.

Въпреки това, говорителят на пожарната Джалал Малеки заяви, че не може да потвърди смъртта на 20 души. Те все още официално се смятат за изчезнали, тъй като все още нито едно тяло не е било извадено от развалините.

Двеста пожарникари бяха изпратени да се борят с пожара, който избухна в ранните часове на днешния ден и стана причина за срутването на емблематичната сграда.

Изказвайки своите съболезнования за смъртта на десетките загинали при днешната трагедия, президентът Хасан Рохани нареди да бъде проведено щателно и бързо разследване на причините, довели до инцидента.

"Печално и тъжно е да станем свидетели на трагедията, която отне живота и рани десетки наши съграждани", заяви иранският президент, който допълни, че държавата ще компенсира всички загуби.

Спасителни работници, войници и екипи с обучени кучета продължават да претърсват района с надежда да открият оцелели сред руините на 17-етажната кула Пласко - която рухна след пожар, който огнеборците едва успяха да овладеят след повече от 4 часа.

Завършена през 1962 г., 17-етажната сграда някога е била най-високата в Техеран. В нея са се намирали търговски обекти, шивашки ателиета и работилници.

Иран (Ислямска Република)


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай