901 1

Тръмп пристигна във Вашингтон

Вашингтон вече празнува встъпването в длъжност на 45-тия президента на САЩ

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Оставяйки Ню Йорк зад гърба си, новоизбраният президент на САЩ пристигна в столицата Вашингтон, където в петък ще положи клетва като 45-тият президент на страната.

Доналд Тръмп вече беше в столицата за събития, свързани с полагането на клетвата, но се прибра да пренощува в Ню Йорк.

Тази нощ той ще спи във Вашингтон и ще се настани в Белия дом утре, след като положи клетва по обяд (19.00 ч. българско време).

Готвейки се за големия миг, Тръмп изостави любимия си частен самолет и кацна във военновъздушната база "Андрюс".

Пристигането му бе излъчено на живо от американски телевизии.

В 15:30 ч. (22:30 ч. българско време) Тръмп ще положи венец във военното гробище в Арлингтън, след което ще произнесе реч пред мемориала на Линкълн.

В същото време, работата по опразването на Белия дом кипи с пълна сила.

Новоизбраният вицепрезидент Майк Пенс нарече нощта преди инагурацията "паметна нощ преди историческия ден", докато службите за сигурност проверяваха и осигуряваха барикадите и блокадите около Вашингтон, подготвяйки се за полагането на клетвената церемония в петък.

"Ние всички сме готови да отидем на работа", каза Пенс по време на пресконференция. "В действителност нямаме търпение да започнем да работим за американския народ, за да го правим отново велик".

Преди да отпътува за Вашингтон, Тръмп обяви и последния член от кабинета си: бившият губернатор на Джорджия Сони Пърдю за министър на земеделието.

Говорителят на новата президентска администрация Шон Спайсър, каза че новоизбраният президент продължава да направи "редакции и допълнения" към своето встъпително слово, което ще произнесе при полагането на клетвата утре.

И днес към столицата Вашингтон продължаваха да се стичат тълпи от демонстранти и поддръжници на новоизбрания президент, наброяващи стотици хиляди.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бай хой
    Отговор
    1 21:09  19.01.17
    С тоя изтребител боинг757 направо изтребихте рибата. Не всвки военен самолет е изтребител.

Напиши коментар:


Публикувай