835 0

Тръмп ще се закълне над библията на Линкълн

Той ще положи клетва и над още една библия, подарена му от неговата майка през 1955 г.

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Когато Доналд Тръмп спечели президентските избори, председателят на Камарата на представителите Пол Райън и много други републиканци, който твърдяха, че Тръмп ще унищожи партията на Ейбрахам Линкълн, трябваше бързо да вземат решение дали да се обединят около републиканския кандидат, припомкя в. "Индипендънт".

Само два месеца след този момент, Тръмп ще положи клетва върху библията на Линкълн, същата, над която Барак Обама се закле по време и на двете си инаугурации — през 2009 г. и през 2013 г.

Библията на Линкълн е била купена за церемонията по встъпването в длъжност през 1861 г. от Уилям Томас Карол, чиновник във Върховния съд, в момент, когато САЩ са на ръба на гражданска война. Тя е с кадифени корици, а краищата ѝ имат позлатен обков.

Ако по време на клетвата Тръмп изпусне безценната книга или тя бъде повредена по някакъв начин, то служители на библиотеката, които ще стоят наблизо, моментално ще я отнесат за поправка.

Новоизбраният президент ще положи клетва и върху още една библия. Тя му е била подарена от неговата майка през 1955 г., по случай завършването на неделното училище.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай