20 Януари, 2017 21:47 938 0

Папата призова Тръмп да се грижи за бедните 

  • папа франциск-
  • доналд тръмп-
  • ватикан
Папата призова Тръмп да се грижи за бедните  - 1
Снимка: БТА/АР

Папа Франциск призова новия президент на САЩ Доналд Тръмп да се ръководи от духовните и етични ценности на американския народ и да се грижи за бедните, предадe ТАСС.

"В момент, когато голямото човешко семейство преживява дълбока хуманитарна криза, която изисква дългосрочни и единодушни политически отговори, се моля решенията Ви да се направляват от богатите духовни и етични ценности, които са оформили историята на американския народ и от ангажимента на нацията Ви за насърчаване на човешкото достойнство и свободата в света", пише папата в послание до Доналд Тръмп.

"Нека и при Вашето управление Америка да продължи да бъде възприемана като държава, която на първо място се грижи за бедните, онеправданите и нуждаещите се", добавя папата, който уверява, че ще се моли Господ да дава мъдрост и сила на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА