22 Януари, 2017 15:40 1 289 9

Ислямска държава взриви хотел в Мосул

  • ислямска държава-
  • хотел-
  • мосул

Продължава офанзивата за града

Бойците на Ислямска държава взривиха експлозив в най-големия хотел в иракския град Мосул, съобщи Chanel News Asia.

Терористите са искали да разрушат хотела, за да попречат на иракските сили да го използват като място за кацане или база за офанзивата си.

Хотелът се намира край река Тигър. Реката разделя града на две. Взривът е станал точно в момента, в който иракските сили са превзели източният бряг на града и са се готвили за офанзива към западния.

Иракските сили започнаха офанзивата към западния бряг в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    източната част на града е очистена от терористите ,започва офанзивата за тази на запад от реката.операцията върви по план с минимални жертви и разрушения сред цивилните ,а ислямистите са унищожавани като бесни кучета.

    Коментиран от #4

  • 2 на Деса шушито

    5 3 Отговор
    Ти да не докладваш директно от Сирийската обсерватория за човешките права? Ако е така, станали сте двама!

    Коментиран от #3

  • 3 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "на Деса шушито":

    тролчо,кво има сирииската обсерватория с ирак?ти по-добре ми обясни кво стана в алепо с имигрантите вместо да си мениш никовете?разкажи ми що путин обяви изселването към териториите на опозицията наи-голямата хуманитарна операция в новата истирия и в тази връзка кво стана с баcа ни?
  • 4 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Ня вземи да се върнеш септември месец да си припомниш какви глупости пишеше за Мосул и Алепо еми давай статистика - до коледа всичко в Мосул щеше да цъфти от демокрация, армията на Асад нищо нямаше да свърши, била деморализирана и негодна... а гледа ли хората, дето празнуваха по улиците на Алепо, тролчо? Припони си глуостите и лъжите и си помисли дали пак да коментираш каквото и да е. И научили ли имената на българите, дето са клали българи в баташкото клане, кои са били участниците, кои от тях са били предводители и инициатори. Вземи докажи поне една лъжа, де! Кажи например, какво разбираш под "минимални жертви"?

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    а я ново никче :)!та кво съм казвал все е станало.алепо се изсели в посока на бунтовниците след като толкова много благодари на руснаците че съсипаха града .мосул си е цветя и рози голямата му част вече свободна ,почти без разрушения и цивилни жертви,баташкото клане не е извършено от турци ,а от българи мохамедани или помаци както ги наричаме,факт дет много те учуди ама кво да се прави такива са фактите,армията на асад не върши абсолютно нищо ,щото е деморализирана и негодна ,тва е руско мнение и фактите го потвърждават,не е ли артилерията и самолетите бягат като пилци,палмира е пресен случаи ,алепо малко по- стар.сега имат и още по-нов в пустинята деир ес зор.имената на помаците участници в клането са неизвестни,но се знае от кои региони са ,както и предводителите им в последствие селата с участници в клането са изгорени от българската армия и паравоенни отряди на българи от региона на неврокоп.горе долу тва са фактите може да ги оспориш ако ти стиска.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Много плюнки хвърляш! Какво изселване в посока бунтовниците? Я дай цифри. Нали ти твърдеше,че руснаците прибрали в лагери от Алепо 100 000 души и съдбата им е неизвестна. Нещо си противоречиш. И не забравяй, че Алепо никога не е бил изцяло зает от бунтовниците. Те държаха 12 източни квартала. И ако руснаците и асадистите са поломили от бомби бунтовниците, следва само източната му част да е разрушена, западната ще да е дискотека в Ел Ей. Ако е разрушен целия Алепо, значи руснаците са бомбили и техните позиции, а верните на Асад, като са бутнали последната къща в източния край са обърнали оръдията и са започнали и западния. Ей много лудница в теб, шъ знаиш!

    Коментиран от #8

  • 7 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Дай дефиниции за "голямата му част" вече е свободна, "минимални жертви" и почти "без разрушения". Дай и дефиниция на израза "до Коледа"

    Дай имената на българите, участвали в баташкото клане че така може винаги да си ги дрънкаш празните приказки и лъжи! Ти утре като нищо ще кажеш че понеже е имало еничари от български произход, а и много отвлякани българки и съответно кръвосмешения, значи не турци а българи са поробили 500г. други българи, така ли трол лъжлив?

    Коментиран от #9

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    да още твърдя тва че не е ясно къде са 100 хиляди изселени от руснаците.не казвам че са избити ,а просто че не е ясно къде са.няма ги в алепо очевидно щото източната му част е обезлюдена ,което е видно дори от руските рекламни филмчета за военната им полиция дето сега охранява там.иначе чакам да ми обясниш защо путин нарече изселването в посока на идлиб наи-голямата хуманитарна операция на съвременния свят?и след това да ми кажеш кво стана с баса:))))))))))!
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    давам ти веднага име ахмет ага барутинлията .провери го къв е и кво е направил.за мосул дефиницията е пускаш и гледаш.има достатъчно филми на журналисти включително и руски.гледаш инфраструктурата на града както и разрушенията .има и офицялно инфо,но него не ти го предлагам щото ти няма да признаеш такова от иракските генерали.до коледа значеше до коледа ,но операцията се забави заради цивилните,но ето 20 дена след коледа и 70% от града е освободен,демек цялата зона в дясно от реката,а лявата е доста по-малка.има двама руски анализатори свързани пряко с руските служби може да ги пуснеш и тях да ги гледаш ако разбираш руски.андреи бармин и rom4egg popov. успех в гледането и ако нещо в образователната част не ти се връзва може да питаш пак.теб ще те образовам безплатно ,макар че ефект няма да има но съм на кеф днес.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания