518 1

Фермерите в Гърция остават в стачна готовност

Стефанаки Йоанис

Фермерите в Гърция остават в стачна готовност, съобщават местните медии.

Те припомнят, че за 4 февруари е предвиден национален протест срещу мерките на правителството на Сириза за реформи в пенсионната система и повишените данъци.

От друга страна гръцките земеделци искат и обезщетения за нанесените поражения от снежната стихия в последните седмици.

В понеделник движението през граничен пункт "Кулата" се извършва нормално. Напрежение и готовност за протести в южната ни съседка има, но засега то е само в пределите на страната.

Очаква се недоволството им отново да рефлектира върху страната ни и фермери от Северна Гърция да струпат тракторите си на границата с България.

Дали и кога това ще се случи, не е ясно. Миналата година гръцката блокада продължи над 40 дни и донесе на бизнесът у нас загуби за милиони левове.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 10:40  23.01.17
    Това се случва всяка година - фермерите нямат какво да правят през зимата и стачкуват. От друга страна дъжавата напълно им е обърнала гръб и не и пука какво правят. Не и пука и че ние недоволстваме. Нашите превозвачи трябва или да намерят начин да заведат дела независимо колко време ще се точат или просто да си знаят и да очакват, че това ще се случи - да си направят вариант Б и да минимизират загубите.

Напиши коментар:


Публикувай