23 Януари, 2017 08:49 846 1

Фермерите в Гърция остават в стачна готовност

  • фермери-
  • гърция-
  • стачка-
  • блокада-
  • граница

Фермерите в Гърция остават в стачна готовност, съобщават местните медии.

Те припомнят, че за 4 февруари е предвиден национален протест срещу мерките на правителството на Сириза за реформи в пенсионната система и повишените данъци.

От друга страна гръцките земеделци искат и обезщетения за нанесените поражения от снежната стихия в последните седмици.

В понеделник движението през граничен пункт "Кулата" се извършва нормално. Напрежение и готовност за протести в южната ни съседка има, но засега то е само в пределите на страната.

Очаква се недоволството им отново да рефлектира върху страната ни и фермери от Северна Гърция да струпат тракторите си на границата с България.

Дали и кога това ще се случи, не е ясно. Миналата година гръцката блокада продължи над 40 дни и донесе на бизнесът у нас загуби за милиони левове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    1 0 Отговор
    Това се случва всяка година - фермерите нямат какво да правят през зимата и стачкуват. От друга страна дъжавата напълно им е обърнала гръб и не и пука какво правят. Не и пука и че ние недоволстваме.
    Нашите превозвачи трябва или да намерят начин да заведат дела независимо колко време ще се точат или просто да си знаят и да очакват, че това ще се случи - да си направят вариант Б и да минимизират загубите.
Новини по държави: