Last news in Fakti

23 Януари, 2017 15:40 1 510 0

При провал на преговорите в Астана, сраженията в Сирия няма да спрат

  • астана-
  • сирия-
  • сражения-
  • мирни преговори-
  • провал-
  • опозиция

Сирийските бунтовници ще продължат да се борят срещу правителството

При провал на преговорите в Астана, сраженията в Сирия няма да спрат - 1
Снимка АП/БТА

Сирийските бунтовници заявиха, че ще продължат да се сражават, ако мирните преговори, които започнаха днес в Астана, столицата на Казахстан, се провалят. Това заяви един от говорителите на опозицията Осама Абу Зейд.

„Ако преговорите имат успех, тогава ние ще се съобразим с преговорите. Ако обаче, не дадат резултат, за съжаление ние няма да имаме друг избор, освен да продължим сраженията“, каза той, цитиран от международните агенции.

Коментарът му дойде, след като бунтовниците отказаха да вземат участие в преки преговори с режима. След отказа обаче, не стана ясно дали те биха разговаряли лице в лице с представители на сирийското правителство на по-късен етап от срещата в Астана. Ако това се случи, то за пръв път от началото на конфликта в Сирия, представители на въоръжените бунтовнически групи и представители на режима на Асад ще се ангажират с преки преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА